Camps & clinics

Elk jaar worden clinics georganiseerd door clubs en andere organisaties. Eigenlijk kun je in iedere vakantie wel ergens terecht voor een voetbal clinic of voetbalkamp. Zelf hebben we aan een aantal meegedaan. Hieronder op alfabetische volgorde:

Ajax Camps & Clinics
Gewoon goed en professioneel georganiseerd, wel aan de prijs. De dames nemen na afloop ruim de tijd om met je op de foto te gaan of om handtekeningen uit te delen.

Feyenoord Meidenmodule
Feyenoord organiseert twee keer per seizoen 10 talenttrainingen voor meiden. Willen mijn meiden graag aan meedoen, maar is logistiek niet haalbaar helaas.

Jonger Oranje
Organiseren tegenwoordig ook clinics voor meiden in samenwerking met ADO Den Haag en VVNH Telstar. Voor jongens zijn ze duidelijk al een aantal stappen verder, maar wel goed dat het initiatief voor meiden nu ook is genomen.

KNVB
De KNVB organiseert voetbalkampen, en wel op de eigen campus in Zeist. Dit jaar is mijn oudste hier voor het eerst geweest, inclusief slapen. En het was in één woord geweldig! Toptrainers, toplocatie en verrassingsbezoekjes van bekende voetballers. Als kers op de taart trainden ook  de Oranjeleeuwinnen in Zeist tijdens het EK. Er zijn dus heel wat handtekeningen gescoord.

Procamp
Mijn meiden vinden dit een geweldig kamp. In de zomer organiseren ze 1 week (al dan niet met slapen) op diverse locaties. De meiden krijgen training van een profspeelster, bv van ADO Den Haag of VVNH Telstar. Je ziet dat veel meiden het jaar erna weer terugkomen. Veel activiteiten, plezier, bekende spelers die langskomen en natuurlijk veel voetbal.

VVNH Telstar
Inmiddels is VVNH Telstar ook begonnen met meiden camps & clinics. Hier heb ik echter nog geen ervaring mee. Wat ik zo kan zien zijn de kosten (in vergelijk met andere clinics) redelijk te overzien. Verder zien de foto’s er gezellig uit.

UA-74423621-1