Over mij

Welkom op mijn blog! Ik ben Judith (45), communicatiemanager en moeder van drie dochters. Mijn oudste twee – 16 en 14 jaar – voetballen allebei. Mijn jongste dochter is 6. Vooralsnog lijkt zij niet met het virus besmet en is haar liefde voor de bal beperkt tot het eerste drie letters van het woord ballet.

In 2010 kwam ik via mijn oudste dochter voor het eerst in aanraking met voetbal. Daarvoor wist ik nog nauwelijks van het bestaan van meidenvoetbal af. Inmiddels heb ik al heel wat jaren langs de lijn van menig voetbalwedstrijd gestaan (zowel bij jongens als bij meiden) en is mijn liefde voor de sport alleen maar gegroeid.

Momenteel voetbalt mijn oudste dochter bij haar club met de JO16-1 in de 5e divisie (zeg maar de oude 2e divisie). Tevens speelde ze bij de KNVB in de MO11, MO12, MO12 Overstijgend, MO13 West en MO14 West. In 2020 kreeg ze een uitnodiging voor drie trainingen bij Ajax. vanwege corona werden deze uitgesteld naar februari 2021. Tijdens de tweede training brak zij haar enkel, waardoor er een streep ging door dit mooie avontuur.

Mijn middelste dochter voetbalde in eerste instantie in een (ouder) meisjesteam, maar heeft in 2016 ook de overstap gemaakt naar de jongensselectie. Zij speelt op dit moment in de JO15-1. In 2017 kreeg ze voor het eerst een uitnodiging voor een KNVB selectietraining, maar haalde het toen niet. Begin 2019 ging ze succesvol in de herkansing voor de MO12 Utrecht en daarna mocht ze een gooi doen naar de MO13 West. Dit team heeft ze niet gehaald. Verder heeft ze als 8-jarige bij Ajax aan de eerste serie van 6 talenttrainingen voor meiden mogen meedoen en werd ze in seizoen ’19/’20 geselecteerd voor het hoofdtraject van Ajax O13. Helaas gingen niet alle trainingen vanwege corona niet door. In plaats daarvan werden wekelijks huiswerkopdrachten uitgevoerd en beoordeeld. In seizoen ’20/’21 kregen ze een nieuwe kans in de MO14 en mochten ze twaalf keer komen trainen. Maar ook nu zette corona een streep door een deel van de trainingen. Voor het seizoen ’21/’22 is ze niet geselecteerd.

Door het talent en fanatisme van mijn meiden ben ik de afgelopen jaren niet alleen behoorlijk wegwijs geraakt in het meidenvoetbal, maar ook in de talloze mogelijkheden om te proberen de top te bereiken. In dit blog deel ik mijn ervaringen. Rode draad is de serie ‘De Brief’. Hierin kun je alles lezen over de KNVB avonturen, vanaf het moment dat de eerste uitnodiging op de mat viel tot en met het laatste selectiemoment.

Inmiddels heb ik een deel van mijn blogs ook gebundeld in het boek ‘voetbalgenen‘. In maart 2022 verschijnt mijn eerste kinderboek ‘Hanna Panna‘.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1