Over mij

Welkom op mijn blog! Ik ben Judith (44), communicatiemanager en moeder van drie dochters. Mijn oudste twee – 15 en 13 jaar – voetballen allebei. Mijn jongste dochter is 5. Vooralsnog lijkt zij niet met het virus besmet en is haar liefde voor de bal beperkt tot het eerste deel van het woord ballet.

In 2010 kwam ik via mijn oudste dochter voor het eerst in aanraking met voetbal. Daarvoor wist ik nog nauwelijks van het bestaan van meidenvoetbal af. Inmiddels heb ik al heel wat jaren langs de lijn van menig voetbalwedstrijd gestaan (zowel bij jongens als bij meiden) en is mijn liefde voor de sport alleen maar gegroeid.

Momenteel voetbalt mijn oudste dochter bij haar club met de JO16-1 in de 5e divisie (zeg maar de oude 2e divisie). Tevens speelde ze bij de KNVB in de MO11, MO12, MO12 Overstijgend, MO13 West en MO14 West. Vorig seizoen  heeft ze de selectie voor MO15 West niet gehaald.

Mijn middelste dochter voetbalde in eerste instantie in een (ouder) meisjesteam, maar heeft in 2016 ook de overstap gemaakt naar de jongensselectie. Zij speelt op dit moment in de JO14-1 op hoofdklasse niveau. Zij kreeg in 2017 voor het eerst een uitnodiging voor een KNVB selectietraining, maar haalde het toen niet. Begin 2019 ging ze succesvol in de herkansing voor de MO12 Utrecht en begin van dit seizoen mocht ze een gooi doen naar de MO13 West. Dit team heeft ze niet gehaald. Verder heeft ze als 8-jarige bij Ajax aan de eerste serie van 6 talenttrainingen voor meiden mogen meedoen en werd ze vorig seizoen geselecteerd voor het hoofdtraject van Ajax O13. Helaas gingen de trainingen vanwege corona niet door. In plaats daarvan werden wekelijks huiswerkopdrachten uitgevoerd en beoordeeld. Dit seizoen krijgen ze een nieuwe kans in de MO14 en mogen ze  12 keer komen trainen.

Door het talent en fanatisme van mijn meiden ben ik de afgelopen jaren niet alleen behoorlijk wegwijs geraakt in het meidenvoetbal, maar ook in de talloze mogelijkheden om te proberen de top te bereiken. In dit blog deel ik mijn ervaringen. Rode draad is de serie ‘De Brief’. Hierin kun je alles lezen over de KNVB avonturen, vanaf het moment dat de eerste uitnodiging op de mat viel.

Inmiddels heb ik een deel van mijn blogs ook gebundeld in het boek ‘voetbalgenen’. Meer weten? Kijk dan eens op de pagina bestellen.

2 thoughts on “Over mij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1