Buitenland avonturen (2)

91.553. Je leest het goed: één-en-negentig-duizend-vijf-honderd-drie-en-vijftig. Dat was het aantal bezoekers dat woensdagavond in Camp Nou naar El Clásico kwam kijken. Een wereldrecord waarmee geschiedenis werd geschreven. Blijkbaar leeft het vrouwenvoetbal enorm in Spanje. Hoe gaaf zou het zijn om een keer in dat mekka te mogen spelen? Een vraag die ik over niet al te lange tijd kan beantwoorden…

Nou ja, niet zelf natuurlijk. Want ik kan niet voetballen. Maar oudste dochter wel. En over een week of twee gaat ze met haar team naar Madrid. Om dat mogelijk te maken hebben ze de in de afgelopen maanden producten en lekkernijen verkocht, Sinterklaas -en Kerstacties opgezet, een doneerpagina gelanceerd, een loterij georganiseerd, lege flessen verzameld en ga zo maar door.

Zij mochten namelijk (als enige niet-profteam) deelnemen aan de prestigieuze, internationale Madrid Football Cup – Girls Edition (niveau elite). Een once-in-a-lifetime kans om zich te meten met de internationale top.

Uiteraard gooide corona wel enigszins roet in dit buitenlandse avontuur. Want steeds meer clubs zagen alsnog af van deelname. Zou deze mooie kans dan toch aan hen voorbij gaan? Gelukkig werd er achter de schermen hard gewerkt aan een alternatief programma. En wat voor een…

Want naast trainingen en excursies in de Spaanse zon, mag dit Gooise amateurteam maar liefst twee oefenwedstrijden spelen. En niet tegen de minste clubs. Want tegenstanders als Real Madrid en Atlético Madrid leveren twee droom affiches op.

En ook al komen hier geen 91.553 toeschouwers op af, de spanning zal er niet minder om zijn. Waarschijnlijk worden we ook twee keer volledig van de mat gevaagd. Maar wat maakt het uit tegen deze teams? Aan de andere kant, een underdog’ kan soms verrassend uit de hoek komen. Dus wie weet welke topprestaties de meiden gaan neerzetten.

Hoe het ook zij, ik hoop dat ze vooral heel erg gaan genieten en onvergetelijke herinneringen maken. Dan doe ik dat ondertussen ook. Want nu de lente in Nederland zich van haar winterse kant laat zien, kan ik niet wachten om langs de Spaanse lijn te staan.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1