Buitenland avonturen

Als kind droomde ik ervan de wereld rond te reizen. Andere landen te zien en te ontdekken. Maar toen ik jong was had ik wel de tijd, maar meestal niet het geld hiervoor. En naarmate ik ouder wordt, draaide dit om.

Niet dat ik nooit ergens geweest ben. Maar een wereldreiziger. Nee, dat is er helaas (nog) niet van gekomen. Er zijn nog behoorlijk wat continenten niet afgevinkt. Iets wat ik van dit blog niet kan zeggen overigens. Want hoewel ik over het algemeen geen idee heb wie de lezers zijn, kan ik wel zien waar ze vandaan komen. Niet exact natuurlijk, maar wel uit welk land.

En iedere keer ben ik weer verbaasd dat soccertalk niet alleen in Nederland wordt gelezen, maar ook in Europa en zelfs heel ver daar buiten. Best gek, voor een blog dat in het Nederlands is geschreven. Wordt dan alles door google translate gehaald? Of zijn het Nederlandse speelsters die in het buitenland wonen? Of is het helemaal niet zo exotisch? En wordt er gewoon vanuit hier een VPN verbinding gemaakt? Ik zal het nooit weten, maar intrigerend is het wel.

Ook mijn twee oudste dochters dromen ervan de wereld te zien. Misschien lukt het hen wel via een studie of stage. Of trekken ze er op een dag gewoon backpackend op uit. Of wie weet beleven ze via voetbal een mooi buitenlands avontuur. Middelste dochter droomt daarvan en oudste dochter heeft er al aan mogen ruiken. Zo is ze een aantal jaar geleden met haar team naar een toernooi geweest in Denemarken, heeft ze onlangs een oefenwedstrijd gespeeld tijdens een trainingskamp in Turkije en vertrekt ze in april naar Spanje, waar onder meer een treffen tegen topclub Atletico Madrid (hoe gaaf!) wacht. Hoe het ook zij, ik ben vooral benieuwd hoe – en waar – alle drie mijn meiden straks in het leven staan.

Blijft het voor hen vooralsnog bij fantaseren, zo niet voor de allerjongste telg van de familie. Want nog voor ze goed en wel is geboren, gaat ze al de grens over. Hanna Panna gaat binnenkort namelijk naar een internationale kinderboekenbeurs in Bologna. Een soort selectietraining onder de boeken zullen we maar zeggen. En geen idee hoe ze het daar gaat doen natuurlijk. Of er uitgevers zijn die wat in haar zien. Maar stiekem is deze mama wel een beetje trots dat ze nu al haar vleugels uitslaat. En op een plek komt waar ik nooit ben geweest.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1