De brief (13)

De kerstboom is opgeborgen. Het vuurwerk afgestoken en de schaatsen terug in het vet. Kortom, de winterstop is voorbij. De eerste KNVB selectiewedstrijd heeft dan ook alweer plaatsgevonden. Ja je leest het goed. Alweer.

Ik moet zeggen dat ik er enigszins door was verrast. Want oké, je bent altijd voorlopig geselecteerd. Logisch. Het niveau ligt dicht bij elkaar. En de meiden moeten laten zien dat ze het felbegeerde plekje waard zijn. En blijven. Maar wat is voorlopig? Een seizoen? Een half jaar?

De ervaring leert dat na de winterstop wordt door geselecteerd. Dus dat dit nu gebeurt is in wezen niet zo vreemd. Echter, deze MO13 groep is pas op 15 november gestart. Dat betekent dat sindsdien slechts vier trainingen hebben plaatsgevonden. De vijfde activiteit – een wedstrijd – ging vanwege het winterse weer niet door. En nu alweer selectie. ‘Voorlopig’ is in dit geval dus wel heel kort. Welgeteld een hele maand.

En nu mogen alle meiden het hele selectiecircus weer door. Dat betekent twee keer trainen. Twee kansen om nogmaals alles te geven. Om te laten zien dat je er (weer) bij hoort. En dan wachten op de felbegeerde brief. Per mail of per post. Met dat mooie oranje logo bovenin. En de verlossende zin “.…. dat je voorlopig geselecteerd bent ……”, die haar even het gelukkigste meisje van de hele wereld maakt.

Gelukkig zal de brief dit keer wel snel komen. Want de week na de laatste selectietraining staat een toernooi gepland. Wat overigens weer een geheel nieuwe uitdaging met zich mee brengt. Het toernooi vindt namelijk overdag plaats. En dat niet alleen. Ook nog eens op een gewone schooldag.

Mocht ze dus door zijn, komen we gelijk ook in een hele nieuwe fase terecht. Kan dat zomaar? Hoe staat haar school hierin? Kunnen we hier met hen uitkomen? Ze haalt gelukkig goede cijfers. En tot nu toe heeft school niet geleden onder haar voetbalambities. Dus misschien vinden ze het voor één keer goed? Maar wat als dit vaker gaat gebeuren? Wat dan? Geen idee nog. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens deze selectieronde afwachten. Daarna heel blij zijn. Of intens verdrietig.

De selectie is weer begonnen.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1