De brief (4)

Deze week staat hier in het teken van heen en weer lopen naar de brievenbus. Zo’n 10 keer per dag. En misschien wel even zo vaak op ‘verzenden/ontvangen’ klikken in de mail. Want met spanning wordt gewacht op ‘De Brief’ van de KNVB. Of de mail natuurlijk.

Afgelopen dinsdag was namelijk de tweede en laatste selectietraining voor het O12/O13 team. Daar deden zo’n 30 meiden aan mee en daar valt zeker de helft nog van af. Het niveau was wisselend. Het varieerde van matig tot zeer goed. En alles er tussenin. Dus ja, zeg het maar. Waar sta je zelf dan? Waar kijken ze naar?

Toegegeven, deze keer was het voor haar minder spannend dan vorig jaar. Deels omdat ze al een beetje wist wat er ging komen. Deels omdat de selectietrainingen dit keer op bekend terrein plaatsvonden: de eigen club.  De oefeningen waren wel anders. En de trainers en trainsters ook. En er waren veel nieuwe meiden. Want naast haar eigen geboortejaar (2005) deden nu ook meiden uit 2004 mee. Het blijft afwachten dus.

Voordeel is wel dat ze het dit keer snel hoort. Want volgende week dinsdag beginnen de trainingen al. Maar ja, een week kan lang duren. Gelukkig is er genoeg afleiding: huiswerk, toetsen, trainingen. Maar toch. Eenmaal thuis wordt met een schuin oog de brievenbus nauwlettend in de gaten gehouden. Zodra het bekende ‘pling’ van een binnenkomende mail klinkt, wordt verschrikt even opgekeken. Zou het….?

Natuurlijk hebben we het er ook over gehad. Want de euforie is enorm groot als ze door is. Maar wat als dat niet het geval is? Wat dan? Stort haar wereld dan in? Is ze dan ontroostbaar? Hangt ze haar voetbalschoenen dan aan de wilgen?

Hoewel ze liever niet over dit scenario nadenkt, houdt ze er wel gewoon rekening mee. En ja, ze zal er enorm de pest in hebben als ze niet is geselecteerd. En ze zal een paar dagen verschrikkelijk balen. Maar zoals ze zelf zegt: “Dan is het niet klaar. Dan weet ik dat ik nog beter moet worden. En ik zal mijn stinkende best doen om er volgende keer wel bij te zitten.”

En die instelling maakt haar tot een sporter pur sang. Dus hoe haar pad ook zal lopen en wat de toekomst haar ook brengt, zij komt er wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1

Ontdek meer van soccertalk

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading