KNBV selectietraining meiden

De Brief

Deze week zijn de CITO’s begonnen. En hoewel dat bij menig klasgenootje tot de nodig stress leidt, is onze dochter heel relaxed hieronder. Die CITO’s gelooft ze wel, bij haar draait het nu om iets heel anders. Namelijk om ‘De Brief’!In november heeft ze meegedaan aan de Meisjes Talentendag van de KNVB. Het was voor het eerst dat haar geboortejaar hieraan mee mocht doen. Jaren heeft ze hiernaar uitgekeken en nu was het dan eindelijk zo ver. We hadden geluk, de locatie was bij een voetbalclub bij ons in de buurt. Het weer was ons iets minder gezind: veel wind, heel koud met her en der een bui. Maar eigenlijk heb je daar vooral als toeschouwer veel last van.

Eenmaal aangekomen, moesten we gelijk in een rij aansluiten. We waren duidelijk niet de enige. Sterker nog, in totaal waren 280(!) meisjes uitgenodigd. En dat voor slechts 20 felbegeerde plekjes!

Op zo’n dag voel je de spanning gewoon overal hangen. Misschien nog wel meer bij de ouders dan bij de kinderen. Zij doen gewoon hun ding. Namelijk datgene waar ze goed in zijn en het allerliefste doen. Uiteindelijk moesten ze roulerend op 6 veldjes partijtjes spelen van 4 tegen 4. En toen was het alweer klaar. Voor de kerst zou je bericht krijgen als je door was.

En dat was jammer, want een datum noemen schept natuurlijk verwachtingen. En verplichtingen. Helaas zijn we al wat ervaringsdeskundig op dit gebied, dus om de verwachtingen te managen hebben we eind december maar eens contact gezocht met de KNVB. Wat bleek: uitnodigingen zouden pas rond half januari worden verstuurd. En dat is ongeveer nu. Kortom er wordt gebivakkeerd bij de brievenbus en met spanning gewacht op ‘De Brief’. Nu maar hopen dat de genoemde datum inderdaad klopt.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1

Ontdek meer van soccertalk

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading