De jongens vs de meiden

De jongens vs de meiden (3)

Vorig seizoen werd binnen onze club gesproken over het aanschaffen van nieuwe wedstrijdkleding. In een Facebookbericht hierover reageerde ik destijds met de vraag of er nu dan ook eindelijk een aparte lijn voor meiden zou komen. Want zeg nou zelf, die vormeloze, brede shirts, staan bij meiden en vrouwen niet erg charmant. En los van het feit dat het er niet uitziet heb je ook nog zoiets als comfort.

Wil je namelijk geen hobbezak als shirt, dan ligt het voor de hand te kiezen voor een kleinere maat. Echter dat zit bij de heupen vaak te strak. Ga je vervolgens een bal ingooien, moet je niet gek opkijken als je een blote buik ziet. Ook de broekjes zitten vaak te strak. Wij vrouwen hebben immers over het algemeen bredere heupen dan onze mannelijke collega’s. Kies je in dat geval voor een grotere maat dan heb je een soort broekrok die tot over de knie valt. Dat was in de jaren ’80 wellicht erg hip en trendy, maar anno 2016 is dat toch echt not done! Een aparte vrouwenlijn is dus zeer wenselijk.

Dus hoe fijn dat oud- ADO, Ajax en Nederlands elftal speelster Leonne Stentler in december met een allereerste kledinglijn voor vrouwen- en meisjesvoetbal kwam.

En hoe vreemd dat dit de allereerste lijn ter wereld is!

En hoe leuk dat de kleding in alle clubkleuren te verkrijgen is en niet alleen in het stereotype roze!

En hoewel ik destijds nooit antwoord heb gekregen op mijn vraag voor een aparte vrouwenlijn, hoop ik dat de tijd nu rijp is voor verandering. Ik roep daarom niet alleen onze club, maar alle clubs in Nederland op om in te springen op deze nieuwe kans! Want zeg nou eerlijk, meidenvoetbal is hot. Nu hun kleding nog!

O ja, en ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.lionasoccer.nl

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1