8 thoughts on “De jongens vs de meiden

 1. goedemorgen, wij zitten met dit zelfde dilemma, onze dochter valt net buiten de selectie jongens aangezien daar de voorkeur aangegeven wordt en zij nu naar de meisjestak “moet” want dat is het beleid! Dit is inderdaad gezellig maar veeeeel minder niveau. Wij krijgen het niet voor elkaar en weten niet wat te doen? Andere vereniging, is een optie maar ook dan kom je in de meidentak verzeild…Helaas zijn wij de moed even kwijt…
  groet
  Sabine Daalman

  1. Beste Sabine,
   Ik begrijp je wanhoop. Helaas is het voor meisjes nog steeds vechten om een plekje. Ik blijf erbij dat goed spelende meisjes de kans moeten krijgen om bij de jongens te spelen. Daar kunnen ze zich veel beter ontwikkelen omdat de balhandelingssnelheid en de fysieke tegenstand hoger liggen. Niet voor niets is de KNVB hier ook voorstander van. Blijf vechten voor je dochter!
   Succes,
   Judith

 2. Als recht geaarde meidentrainer schaar ik mij achter de stelling dat ter bevordering van de ontwikkeling van het damesvoetbal het wenselijk is de meiden met en tegen jongens te laten spelen. Dit wordt mede aangetoond door het feit dat werkelijk alle speelsters die bij oa Ajax spelen maar ook in het Ned. 11-tal dit zelfde traject gevolgd. Helaas valt hier binnen veel clubs nog wel eea te masseren want het vooroordeel ligt vnml.bij de trainers en ouders van de jongens die vanuit angst en onbekendheid reageren. Immers het ego wordt toch aardig geknakt wanneer een jongen moet plaats maken voor een talentvol meisje.

  1. Ik denk ook dat spelen bij de jongens een must is om verder te kunnen komen in het voetbal. We hebben hierin nog wel een weg te gaan. Want zoals je terecht aangeeft is nog niet iedereen er klaar voor. Maar goed, een kleine halve eeuw geleden werden clubs zelfs geschorst als zij hun velden beschikbaar stelden voor vrouwenvoetbal. We komen dus van ver, maar ik blijf positief!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1