Dilemma’s

Iedere ochtend sta ik voor hetzelfde dilemma. Een dilemma dat in het geheel van alle wereldproblematiek natuurlijk niets voorstelt. Maar in mijn ieniemienie universum lijkt het toch een soort van onmogelijke opgave. De meeste vrouwen onder ons zullen het ook wel herkennen. Je doet je kastdeur open en denkt “wat moet ik aan vandaag?” Een simpele vraag, maar iedere ochtend weer heel lastig te beantwoorden. Een setje dat ik het ene moment prima vind lijkt het andere moment totaal ongeschikt. Had ik nou toch maar iets meer van mijn dochters. Die trekken gewoon datgene aan dat bovenop ligt. Een broek, een hoodie en klaar.

En met voetbal hoeven ze al helemaal niet na te denken: zowel het trainingsetje als het wedstrijdtenue liggen vast. Eén van de voordelen van een selectiespeler. Het enige dilemma dat zij kennen is “waar liggen mijn broek, sokken, shirt, scheenbeschermers, schoenen en trainingspak nú weer?” Maar goed, ooit hoop ik nog de dag mee te maken dat ze de avond van te voren alles klaar leggen en niet op het laatste moment nog in paniek het huis door hoeven te hollen op zoek naar alle onderdelen.

Maar ik dwaal af. Want hoe heerlijk dat alles qua kleding zo fijn geregeld is voor ze. Dat dwingt toch wel respect af bij zo’n kledingcommissie. Want ga er maar aan staan. Dan heb je weer een lichting met wat grotere kinderen, dan weer wat kleinere en dan weer van alles door elkaar. Begrijpelijk dus dat je soms een tenue hebt dat iets aan de grote kant zit.

Maar ja, wanneer is ‘iets’ te groot echt ‘veel’ te groot? Wanneer is het verschil in maat en lengte dusdanig dat er eigenlijk niet in te spelen valt? Deze vraag heeft mijn oudste dochter momenteel proefondervindelijk kunnen beantwoorden. Want oké, zij is met haar 11 jaar en maat 152 misschien niet de grootste van haar @KNVBWest1 MO12/13 team, maar nu ook weer niet de kleinste. Maar laten we ervan uitgaan dat een meisje van een jaar of 12 à 13 gemiddeld kledingmaat 158-164 heeft. Hoe groot zou voor zo’n meisje dan damesmaat M zijn? Juist. Ik neig dan toch echt naar ‘veel’ te groot. Misschien zelfs ‘heel veel’ te groot.

En hoe zonde is dat? Want ze gaan nu ook wedstrijden spelen. Kom je daar aan met je team. Allemaal in een mooi @Nike tenue. Waarbij de broek van je trainingspak tot onder je oksels zit, je trainingsjas tot aan je knieën prijkt en je wedstrijdtenue een combinatie is van een jurk met een broekrok. Een paar sportieve kabouters uit een mooi voetbalsprookje.

En begrijp me niet verkeerd hoor! Ik heb de KNVB heel hoog zitten. Ben supertrots dat mijn dochter erbij zit en dit avontuur mag meemaken. Dat ze de kans krijgt om een nog betere speelster te worden. Ik klaag dus niet. Sterker nog, ik denk liever in oplossingen. Mijn glas is niet voor niets altijd halfvol. Nu dus ook. Want zo’n zwart Nike broekje kan ik vast ook wel in de @nikeamsterdam store scoren. En bovendien, als ze het goed blijft doen, kan ze qua tenue nog heel wat jaartjes mee.

Voorlopig voor haar dus geen “wat moet ik aan?”- dilemma’s. En dat is mooi. Kan ze zich tenminste bezighouden met echt belangrijke dingen. Zoals voetbal bijvoorbeeld.

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1