Dromen komen uit (2)

Er zijn van die momenten, dat je jezelf even moet knijpen. Om zeker te weten dat je niet droomt. Dat het echt is. Afgelopen week was een aaneenschakeling van dit soort momenten. Eén lange, grote, heerlijke droom. Die maar bleef voortduren.

Het begon natuurlijk allemaal met de Continental voetbalclinic van Dirk Kuyt. Wat een feestje was dat! Oog in oog staan met je held. Een heuse kids persconferentie waarin hij allerlei vragen beantwoordde. Daarna lekker ballen op het veld. En de mogelijkheid om samen met hem op de foto te gaan. En natuurlijk die felbegeerde handtekening op je voetbalshirt en -schoenen te krijgen. Hoe gaaf. Met als klap op de vuurpijl een enorme foto van mijn oudste dochter op de voorpagina van de plaatselijke krant. En dan maakt het niet uit dat de leeftijden totaal verkeerd staan. Dan ben je gewoon supertrots dat je met je held op de cover staat. Deze middag komt dan ook vast en zeker in de top 3 van beste momenten van 2017.

Alhoewel. De dag erna deed er niet voor onder! Oudste dochter was namelijk nog aan het bijkomen van haar enkelblessure. En hoewel de clinic bij Dirk best goed ging, vond ik een heel weekend toernooi nog wat veel van het goede. Tot grote teleurstelling van oudste dochter natuurlijk. Want haar team in de steek laten? Een heel weekend niet voetballen? Haar teleurstelling maakte echter al snel plaats voor blijdschap toen ik haar vertelde welke super ’troost’ prijs ze kreeg: ze mocht namelijk naar de boekpresentatie van niemand minder dan Vivianne Miedema! In 2 dagen tijd ging ze dus niet alleen Dirk, maar ook nog eens Vivianne ontmoeten! Waw! En ook die dag bleek meer dan geslaagd. Want ook hier was ruim de gelegenheid voor foto’s en handtekeningen. En uiteraard werd er ook nog even gevoetbald. Met als kers op de taart een once-in-a-life-time-flying-dutch-girlshot toen oudste dochter Vivianne met een ‘hakje over het hoofd’ wist te passeren. Het spreekt voor zich dat we haar boek ‘Meidenvoetbal’ gelijk hebben gekocht. En ons exemplaar uiteraard hebben laten voorzien van een handtekening.

En dan denk je dat het na twee dagen arm knijpen toch echt tijd wordt om wakker te worden. Te ontwaken uit die heerlijke droom. Maar nee. Niets is minder waar. Want we hadden nog iets speciaals op het programma staan. Dit keer was middelste dochter de gelukkige. En haar voetbalvriendinnen Y. en E. Voor de tweede keer in nog geen week tijd, trokken daarom wederom richting de KNVB campus in Zeist. En hoewel deze plek voor ons al bijna begint te voelen als ‘normaal’, was het toch weer een bijzonder moment om het terrein op te rijden. Vooral omdat de vriendinnen er voor het eerst waren. Ze keken dan ook hun ogen uit. Zo mooi om te zien.

En ze waren er ook niet voor zomaar een bezoekje. Integendeel. Ze waren er op uitnodiging van Intersport, dé KNVB partner voor het vrouwenvoetbal. En ze waren ook niet de enige. De Oranjeleeuwinnen waren er namelijk ook. Best goed gezelschap dus. De reden? Een heuse foto- en filmshoot! In aanloop naar het EK brengt Intersport namelijk speciale haarbandjes op de markt. En wie kan die beter promoten dan de doelgroep zelf? Precies. Daarom stonden die dag drie prachtige meiden in de schijnwerpers.

En wat hadden ze een lol! Alsof ze al jarenlang professioneel foto- en filmshoots hadden gedaan. Het deerde hen niet dat de regen met bakken naar beneden kwam. Of dat de temperatuur niet boven de 14 graden uitkwam. Ze stonden er gewoon. En deden wat er van hen werd gevraagd. Zonder morren. Genietend van elk moment. En dat ze na afloop ook nog een handtekening van Vivianne, Shanice, Danielle en Lieke op hun net gescoorde voetbalschoenen kregen, maakte de middag meer dan compleet. En omdat je geluk moet delen, had middelste dochter ook nog iets voor haar zus geregeld. Dus toen we eenmaal thuis kwamen ging ook oudste dochter helemaal uit haar dak: haar grote voorbeeld Danielle had een handtekening op haar voetbalschoenen gezet!

En nu zitten we hier thuis nog allemaal op onze wolk. Heerlijk te dromen van al het moois dat op ons pad kwam. Soms moet je er een heel leven op wachten. Soms slechts een paar dagen. Maar het geluk is net zo groot. En over een paar weken gaan we natuurlijk even naar de plaatselijke Intersport. Om het resultaat van de fotoshoot te bekijken. Want dan hangt daar op posterformaat het bewijs dat we niet hebben gedroomd.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments
  • Judith, wij hadden ongeveer ook zo’n week. Super leuk voor de meiden. Heb 2 dochters die voetballen. Eerst naar de bekerfinale vrouwen, helpen met de middencircel doek en op de foto met de speelsters. Zondag idd voetbalclinic van Intersport met 2 oranje leeuwinnen. En maandag Robin van Persie toernooi met je raad het al Robin van Persie op de foto.
    Annemiek

  • Zo waar….wat een heerlijke belevenis! En wat een voortreffelijke fotograaf die de foto van je oudste dochter zo mooi maakte :)…. Een droom waarvan we straks het resultaat mogen bewonderen….we kijken er reikhalzend naar uit!!

    • Nou echt he! Ja die fotograaf moeten ze een contract aanbieden ?. Benieuwd ook naar het resultaat straks in de winkels

  • Super Judith, inderdaad droom moment voor je meisjes en ook zeker voor Mama. Wat een ervaring voor onze meisjes, we genieten intens misschien wel meer dan onze dochters!

UA-74423621-1