Feyenoord-Ajax: win-win

Wanneer je fan bent van Feyenoord, droom je natuurlijk van een voetbalcarrière bij ‘jouw’ club. Een mooie droom, maar als meisje kun je daar weinig mee. Daarom is deze week bij ons een nieuwe lijfspreuk geboren: “if you can’t join them, beat them”! Of nou ja, in ieder geval kunnen we een poging wagen.

Want wat wil het geval? Mijn oudste dochter heeft na lang wikken en wegen besloten om volgend seizoen voor een andere club te gaan spelen. Een keuze die niet makkelijk was. Ze voetbalt immers al 5 jaar bij haar huidige club. Ze heeft hier haar eerste stappen op de groene mat gezet. Haar liefde voor het spel is hier ontstaan. Ze heeft er veel geleerd en mooie momenten meegemaakt.

Maar soms moet je keuzes maken. Ook als ze niet makkelijk zijn. En in dit geval werd haar keuze gelijk beloond: ze mag namelijk meedoen met een toernooi. En een van de tegenstanders? Feyenoord! Hoe geweldig is dat? En natuurlijk wordt het geen makkelijke klus. Is het onwaarschijnlijk dat we van ze gaan winnen. En ligt het voor de hand dat we een lesje voetbal gaan krijgen. Maar een geweldige ervaring wordt het zeker!

En niet alleen mijn oudste dochter valt met haar neus in de boter. Want haar zusje kreeg gisteren een telefoontje van Ajax. En ja, daar worden we ook blij van. Want hier thuis juichen we niet alleen voor de Rotterdammers. Bij de vrouwen zijn we namelijk gewoon voor Ajax. En zo kan het gebeuren dat de meiden in de meivakantie meededen aan een Ajax clinic.

Wat blijkt? Uit de deelnemers is een Ajax Clinics Selectieteam samengesteld. En één van de geselecteerden is onze middelste dochter. Wauw! Dat zijn nog eens leuke telefoontjes! En of ze woensdag met dit (jongens)team op De Toekomst een wedstrijd tegen Ajax 08 wil spelen? Eh, nou even denken…duhuh…JAAA!!

Het wordt dus een mooie voetbalweek voor de meiden. En het zal deze keer niet uitmaken wat de eindstand wordt. Want door te mogen spelen tegen al dit talent, hebben ze eigenlijk al dik gewonnen.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1