Genieten

Ze zeggen wel eens dat sommige dingen het wachten waard zijn. En dat is in dit geval zeker waar. Al duurt het wachten inmiddels wel heel erg lang. Al bijna een jaar om precies te zijn.

In maart ontving oudste dochter namelijk een officiële uitnodiging uit Amsterdam. Voor drie trainingen op De Toekomst. Hoe gaaf! Na al die jaren van hard werken, eindelijk een uitnodiging van een BVO op de mat. En dat zegt natuurlijk nog helemaal niets. Want het zijn maar drie trainingen. Een soort voorselectie zeg maar. Maar toch, niet iedereen krijgt zo’n uitnodiging. En dus was het een fantastische kans, waar dochterlief ontzettend naar uitkeek.

Maar toen kwam corona. En werd drie dagen voor de eerste training landelijk een ‘intelligente lockdown’ ingesteld. In oktober mocht ze gelukkig in de herkansing. Maar ook dat feest ging niet door. We zaten immers middenin de tweede golf.

Eind januari – op mijn verjaardag om precies te zijn – ontving ze opnieuw een uitnodiging. Dit keer lag de beoogde trainingsdatum een stuk dichter bij: namelijk twee weken later, op haar verjaardag. En die is morgen. Met zo weinig tijd tussen uitnodiging en daadwerkelijk trainingsmoment, zou er toch weinig mis kunnen gaan? Bovendien, drie keer is scheepsrecht, toch?

Koning Winter had echter iets anders in gedachten. En terwijl afgelopen week ons land wit kleurde en overal de schaatskoorts in alle hevigheid losbarstte, vroegen wij ons maar één ding af: gaat de training door of niet?

Vandaag moet het verlossende antwoord komen. En dus wordt met regelmaat de mail gecheckt. Helemaal na gisterenavond. Want tijdens een online meeting met alle genodigden, legde niemand minder dan Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster aan de meiden uit waarvoor de trainingen bedoeld waren. Namelijk om te kijken wie in aanmerking komt voor de Ajax Talentenacademie MO19. Wat dan weer de opstap kan zijn naar de Ajax Vrouwen.

En ik kan niet anders zeggen dan “wauw”. Wat zit het allemaal goed in elkaar. De visie, de organisatie. Echt alles straalt professionaliteit uit. Als je als voetballer daar geen onderdeel van wil uitmaken, kun je maar beter gelijk je schoenen aan de wilgen hangen.

Tegelijkertijd is het verre van een gelopen race. Er zijn twee groepen uitgenodigd die de mogelijkheid krijgen om drie keer te komen trainen. Onze groep bestond uit ongeveer 22 meiden. Ervan uitgaande dat de andere groep eenzelfde omvang heeft, kom je dus op ruim 40 meiden uit. En er zijn maar acht tot negen plekken beschikbaar. Zo’n 20% kans dus dat je daadwerkelijk bij de Talentenacademie mag komen trainen.

En als je tot de gelukkigen behoort, betekent dit dat je zes dagen per week op De Toekomst bent. Voor iemand die zich net heeft ingeschreven voor een vervolgopleiding aan het HBO voor na de zomer, best een uitdaging. Kortom, het wordt dan topsport pur sang. En het spreekt voor zich dat je studie dan naar plan B verschuift.

Maar zover is het nog lang niet. Eerst maar eens de drie trainingen meemaken. En daar vooral heel erg van genieten. Want dit is sowieso een unieke ervaring. En een kans die je niet elke dag krijgt. Daar kan geen enkel ander verjaardagscadeautje tegenop.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1