In Oranje

En net als je denkt dat je wegen met de KNVB voorgoed gescheiden zijn, komt er ineens iets op je pad. Iets dat jullie voor even weer aan elkaar verbind. Iets heel bijzonders nog wel. En het begon allemaal met een simpel appje.

Van een brugklasvriendinnetje van oudste dochter. Na de brugklas ging zij naar een andere school en verloren ze elkaar een beetje uit het oog. Maar uit het oog, bleek niet uit het hart. Want vorige week stuurde ze ineens een berichtje. Of haar zusje nog voetbalde. En of ze kon doorgaan voor iemand van een jaar of dertien. Nou dat kon natuurlijk allebei met aan absolute ‘ja’ worden beantwoord.

Haar nichtje zocht namelijk een voetbalmeisje voor ‘een toffe videoproductie’. Of ze dat leuk vond. Gelukkig zijn mijn meiden meestal de beroerdste niet, dus waarom niet. Na een foto van dochterlief terug geappt te hebben, was haar nichtje enthousiast en werden nummers uitgewisseld.

En toen ging het ineens heel snel. Na wat teksten te hebben ingesproken in een spraakberichtje, kreeg ze het verzoek het ook nog even op beeld te doen. En lopend. Dus voor we het goed en wel wisten mondde het appje uit in een heuse casting. Bleek het nichtje een sportmodellenbureau te hebben. En de videoproductie bedoeld te zijn voor niemand minder dan de KNVB.

Zij moesten overigens nog wel even goedkeuren dat dochterlief de rol zou krijgen. Toch weer een KNVB-selectiemomentje dus. Hoe ironisch. Maar het was dan ook niet voor zomaar een rol. Het was gewoon voor de allerbelangrijkste rol in de productie.

En wat voor een productie. Dat uitgerekend deze bij ons is terechtgekomen, kan ik alleen maar heel bijzonder noemen. En dus stond ik ineens op een doordeweekse avond ergens langs een trapveldje en een voormalig fabrieksterrein. Niet om naar een wedstrijd of training te kijken. Maar naar de opname van een hele gave video. Met dochterlief in de hoofdrol.

Alsof ze nooit anders deed, volgde ze de aanwijzingen moeiteloos op. En ook de Engelse voice-over, sprak ze zonder blikken of blozen in. Hoe knap! Sowieso een compliment naar al die kids. Ze hadden elkaar nog nooit eerder gezien maar wisten elkaar feilloos te vinden. Zo zie je maar. Het enige dat je echt nodig hebt is een bal. Dan gaat de rest vanzelf.

Mede dankzij de fantastische crew werd het een dag om nooit meer te vergeten. Maar hoe gaaf de dag ook was, het eindresultaat was natuurlijk helemaal super om te zien. En oké, haar rol werd in de eindmontage een heel stuk kleiner. Zo zijn alle ingesproken teksten uiteindelijk niet van haar. Ach nou ja, voorlopig dus geen TV carrière en gewoon blijven voetballen.

Maar wat maakt het uit? Want ook Sarina Wiegman maakte haar opwachting in de productie. Hoe vet is dat? Staat dochterlief daar gewoon te shinen naast de bondscoach! Dichter bij Oranje kun je als 13-jarig meisje niet komen. En internationaler ook niet. Want de productie is niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland verspreid. Mega cool.

#ThreeNations #OneGoal #WorldCup2027

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • Ja helemaal mee eens. Joshua vond t ook geweldig om te doen. En was helemaal trots toen hij en de rest van de kids op tv bij Jinek zag. Dit smaakt naar meer

    • Ja super he! Volgens mij had ook niemand verwacht dat het zo groots in de media zou komen, ik niet in ieder geval hahaha

UA-74423621-1