Jackpot

‘Wie goed doet, goed ontmoet’, zeggen ze. Nou ik weet niet wat ik heb gedaan. Of wanneer. Maar het moet verdomd goed zijn geweest. Of ik ben een enorme mazzelaar. Dat kan natuurlijk ook.

En nee. Ik heb niet de Staatsloterij gewonnen. Of de Postcode Loterij. Of de BankGiro Loterij. Maar zo voelt het wel. Sterker nog. Het voelt alsof ik ze allemaal tegelijk heb gewonnen!

Want over 4 weken mag ik mijn (nu nog verborgen) journalistieke talenten aanboren. Vanuit het persvak tijdens de WEURO2017 wel te verstaan. En niet voor één of ander onbenullig nieuwsblaadje. Nee. Ik mag voor niemand minder dan vrouwenvoetbalnieuws.nl de wedstrijden verslaan!

Dat betekent dat ik niet alleen de eer heb om tijdens het EK dé nieuwssite op het gebied van vrouwenvoetbal te vertegenwoordigen. Maar ook dat ik met een fantastisch team van gepassioneerde toppers mag samenwerken. Hoe gaaf is dat!

En nu zit ik dus op mijn eigen miniwolkje. En ga ik door alle stadia heen waar loterijwinnaars ongetwijfeld ook door heen gaan: blijdschap, ongeloof, gelukzaligheid, angst. Nou ja angst. Dat is misschien wat overdreven. Maar een beetje eng is het natuurlijk wel. Want het is niet gewoon achterover leunen daar op die perstribune.

Integendeel. Het is 90 minuten opletten, alles interpreteren en in context plaatsen. En je vooraf natuurlijk verdiepen in de teams en speelsters. En namen. Want ze heten natuurlijk niet allemaal Emma of Roos. Dat zou te makkelijk zijn. En dan moet het natuurlijk ook nog gelijk (en foutloos) online. Om vervolgens naar de persconferentie te gaan. En daar een paar steengoede vragen stellen.

Maar mij hoor je niet klagen. Want het winnen van de jackpot gaat nu eenmaal gepaard met verantwoordelijkheden. En die heb ik er graag voor over. Want de voorpret is al begonnen. Sparren met de ervaren vakmensen van vrouwenvoetbalnieuws. De wedstrijden onderling verdelen. Inlezen in de voetbalteams. Je helemaal onderdompelen in het EK. Daar kan geen Gaston tegenop.

 

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
UA-74423621-1