Ajax talenttraining voor meiden

Jong geleerd

Oké hier komt ie dan toch. De meest gehoorde zin in het meisjesvoetbal: “het is de snelst groeiende sport in Nederland”. Zo die is er uit. Best een leuk gegeven hoor, maar  tegelijkertijd is het ook nog een zeer achtergestelde sport. Want zeg nu eerlijk, het is toch best gek dat jongens al vanuit ‘de bak’ gescout worden, maar het voor de meiden pas vanaf een jaar of 10 begint. En dat is al vroeg.  Hoe zonde is het dan dat voor hen in de jongere leeftijdscategorie niets wordt georganiseerd? Terwijl je juist op jonge leeftijd nog zoveel kunt leren!

IMG_3218Ajax talenttraining
Daphne Koster, één van de boegbeelden van het vrouwenvoetbal in Nederland, is in dit gat gesprongen door samen met ABN AMRO een talenttraining op locatie te organiseren. Een prachtige kans voor 16 talentvolle meiden om getraind te worden door de Ajax vrouwen. Mijn middelste dochter had het geluk hierbij aanwezig te mogen zijn en heeft er enorm van genoten. Ze kregen net als de jeugd van Ajax, een eigen tenue met trainingspak. Uiteraard in rood en voorzien van het ABN AMRO logo. Maar eerlijk is eerlijk, er stond geen Ajax logo op. Is dat heel belangrijk? Misschien niet, maar het geeft toch weer een verschil aan met de jongens.  Niet dat die meiden daar iets van hebben gemerkt hoor! Integendeel, ze kregen 6 weken lang een Ajax-training in de koepel. En hun trainsters waren dames van het Ajax Vrouwenelftal. Hoe cool is dat!

Kleine pasjes
Maar hoe geweldig deze ervaring ook was, het waren slechts 6 trainingen. En hoewel er in het voorjaar waarschijnlijk weer een mogelijkheid geboden wordt, ziet het er niet naar uit dat er structureel iets voor jonge talentvolle meisjes wordt opgezet. En als het zelfs bij een topclub als Ajax al niet lukt om dit te realiseren….

Maar goed, laat ik vooral positief blijven! Meidenvoetbal staat nog in de kinderschoenen, dus we nemen kleine pasjes. Het heeft jaren geduurd voordat vrouwen überhaupt móchten voetballen. Dus wat zeur ik nou? Ondertussen heeft mijn dochter toch maar mooi even kunnen proeven aan het leven van een profvoetbalster. Haar held Dahpne, werd ineens haar trainster. En ze heeft natuurlijk de nodige handtekeningen kunnen verzamelen. Dus Daphne, Chantal, Loïs en Heini: super bedankt voor deze mooie kans en geweldige ervaring!

https://www.youtube.com/watch?v=NEB29sOfVcE

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1