Balverliefd van Anouk Hoogendijk en handtekeningkaart van Vivianne Miedema

Kleine pareltjes

Dat de vrouwen nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek als de mannen, wisten we natuurlijk al. En dat is jammer, want daardoor is de merchandising ook schaars. Dus dat mijn dochter een poster van Vivianne Miedema in haar kamer heeft hangen is best uitzonderlijk. Nou ja poster, het is eigenlijk gewoon een paginagrote foto uit de VI. Maar ze heeft ‘m. En daar is ze heel blij mee.

Toch blijft het een beetje een toevalstreffer. En dat terwijl de speelsters zo’n belangrijk rolmodel zijn voor de jonger generatie speelsters. Dat moet toch anders kunnen?

Het is ook niet zo dat er niets wordt gemaakt. Tijdens wedstrijden worden bijvoorbeeld altijd wel vellen uitgedeeld met de foto’s van de speelsters zodat zij daar na afloop een handtekening bij kunnen zetten. En vanwege het WK vorig jaar hebben we ook nog wel een poster met het Nederlands elftal kunnen bemachtigen. Maar daar stond Vivianne Miedema dan weer niet op. En tenues met de naam van een sterspeelster erop? Ik weet niet eens of dat bestaat. Of een heus voetbalblad, speciaal voor meisjes? Hoe geweldig zou dat zijn? Zou iemand dat aandurven?

Aan de andere kant is het ook de charme van deze sport. Want schaarste maakt uniek. Hoe groot was dan ook het geluk toen de beide dames een fotokaart mét handtekening van Vivianne kregen! Of toen ze – van hun eigen zakgeld – het boek “Balverliefd” van Anouk Hoogendijk kochten! Allemaal kleine pareltjes die ontzettend worden gekoesterd.

Maar toch, een echte poster van Daphne Koster, Anouk Hoogendijk of een andere profspeelster zou wel heel gaaf zijn.

Met 2 nietjes in het hart van een heus meidenvoetbalblad.

Wie weet komt het er ooit nog van.

Wij houden vast een plekje op de muur vrij.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1