Langs de lijn (2)

Dit seizoen is oudste dochter overgestapt naar een andere club. En hoewel dit soort keuzes altijd lastig is, had het niet beter kunnen uitpakken. Fijne club, super team en leuke ouders. Het is alleen wat verder weg. En dus draait de ouder-taxi overuren. Daardoor zie ik nu ook weer wat vaker een deel van de training. En ben ik getuige van geheel nieuwe taferelen langs de lijn.

Want dochterlief zit natuurlijk nog steeds in een jongensteam. Een O15 team wel te verstaan. Een leeftijd waar de hormonen door je lijf beginnen te gieren. En het andere geslacht ineens super interessant kan worden. Niet dat zij daar last van heeft. Want hé, het zijn gewoon teamgenoten. Niets meer, niets minder.

De meisjes van de naastgelegen hockeyclub denken daar echter toch net iets anders over. Tot mijn verbazing – en oké ik geef toe, ook tot mijn vermaak – zie ik regelmatig wat vrouwelijk schoon langs de lijn staan. Nu zou je kunnen denken dat ze gewoon voor hun vrienden komen. Tot op zekere hoogte zal dit ook zo zijn. Maar wat als de regen echt met bakken naar beneden komt? En je tot op het bot nat wordt? Dan moet die vriendschap wel heel hecht zijn.

Een beetje glimlachend sla ik het allemaal gade. Zie ik die meiden als een stel bakvisjes verlangend kijken naar de jongens op het veld. Zou hier de kiem gelegd worden voor ‘De Voetbalvrouw’? Staat hier de nieuwe Mikky Kiemeney? Of, voor de oudere lezers onder ons, de nieuwe Sylvie Meis?

En wat vinden ze er dan van dat er een meisje in het team zit? Wellicht valt hen dat niet eens op. En hebben ze vooral oog voor de mannen in spé die hun voetbalkunsten laten zien. Zouden zij het op hun beurt eigenlijk wel door hebben? Dat moet haast wel. Al laten ze er weinig van merken. Alhoewel. Misschien dat ze er net iets fanatieker ingaan? Of net een mooiere pass laten zien? Wie zal het zeggen.

Ach, eigenlijk maakt het ook niets uit. Zeker niet voor dochterlief. Die traint namelijk stoïcijns door. En maakt zich vooral druk over haar eigen spel. En dat van haar teamgenoten. Want in de eerste plaats gaat het daar op dat veld natuurlijk gewoon om voetbal. En zolang de mannen maar normaal blijven doen, doet zij dat ook. En zal zij met haar spel ervoor proberen te zorgen dat zij de enige voetbalvrouw is, waar ze zich voorlopig druk om hoeven te maken.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1