Niet beschikbaar

Je weet pas wat je hebt, als het er niet meer is. Dat geldt zeker ook voor de hele kleine dingen. Daar ben ik inmiddels wel achter. Vooral als het iets is waar je ontzettend veel gemak van hebt.

Want hoe fijn is het dat je in je drukke bestaan van werkende-taxiënde-supportende-indrieënsplistenden-regelende-afsprakenbeheerende-ploetermoeder erop kunt vertrouwen dat je in het weekend weet waar je aan toe bent. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Gewoon door in je agenda te kijken. En dat daar dan precies staat welk team, waar, hoe laat een wedstrijd heeft. Zo fijn is dat. Correctie. Was dat.

Want de voetbal.nl app is helemaal vernieuwd. En toegegeven, hij ziet er een stuk mooier uit. Maar iemand in het app-projectteam heeft blijkbaar besloten dat de agendafunctie er niet meer in hoeft. Je weet wel. De functie waarmee alle wedstrijden van jouw team automatisch in je agenda verschijnen. Zeg maar de nummer één reden waarom ik de app altijd gebruikte.

Maar nu is hij er niet meer. Van het lijstje basisfuncties afgevallen vrees ik. Eerst dacht ik nog dat ik gewoon niet goed had gekeken. Iets over het hoofd had gezien bij het installeren van de nieuwe app. Of dat hij er nog niet was voor IOS. Maar ook op een Android telefoon vond ik ‘m niet. Even googlen dan maar. En daar stond het zwart op wit. Twee woorden die ik eigenlijk helemaal niet wilde lezen. “Niet beschikbaar”.

Nee! Waarom? Mijn stresshormonen gingen gelijk in protest. Het enige beetje structuur dat ik nog in mijn weekend had. In één keer weg. Boehoe. En natuurlijk weet ik ook wel dat ik best zelf de wedstrijden kan overtypen. Iedere week. Opnieuw. Voor twee teams. Maar dat wil ik helemaal niet. En ja dat klinkt verwend. En toegegeven, dat is het ook. Maar het was zo fijn. Eén dingetje minder in het overvolle weekend waar ik me druk om hoefde te maken. Andere afspraken in het weekend kon ik al weken vooruit plannen. Gewoon omdat ik precies kon zien wanneer we een wedstrijd, hoe laat en waar hadden.

Dus beste voetbal.nl. Ik wil ‘m terug. Mag dat? Alsjeblieft?

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1