Nieuw avontuur

Je klapt je studieboeken dicht. Want zo groot ben je al. Deze week heb je je eerste toetsweek. Maar je lijkt je daar totaal geen zorgen over te maken. Je focus ligt wat dichterbij. Je pakt je (iets te grote) shirt. En je net gearriveerde voetbalbroekje. Een handdoek, douchespullen, voetbalschoenen. Je kijkt me aan. Je bent er klaar voor.

Je vertrekt met je vader naar het voetbalveld. Een bijzonder moment. En je gaat er heerlijk onbevangen in. Maar ook met een lichte spanning. Maar dat kan ook niet anders.

Ik blijf thuis, bij je zusjes. Via whatsapp word ik op de hoogte gehouden. Het begint en jullie scoren gelijk de 1-0. Niet lang daarna volgen de 2-0 en de 3-0.

Rust

Papa haast zich naar huis. Ik neem de auto over en kom naar je toe om de 2e helft te kijken. De rust was blijkbaar van korte duur want als ik aankom is het al 4-0.

De jongens op het veld weten ondertussen niet wat hen overkomt. 4-0 achter tegen een meidenteam!

Ik zie dat je vandaag een andere positie hebt. Centraal achter. Je hebt hier, behalve op je laatste training, nog nooit gestaan. Ik vraag me af hoe blij je daar zelf mee bent. Je bent immers meer een aanvallende speler. Maar ik hoor dat je het erg goed doet achterin. Je zult hier dus ongetwijfeld vaker komen te staan. En dat is ook niet verkeerd. Want af en toe eens op een andere positie spelen is ook goed voor je ontwikkeling. Nog even en je kunt op bijna alle posities staan. Onze eigen Dirk Kuyt.

Inmiddels staat het 4-1. De jongens kunnen met enigszins opgeheven hoofd naar huis.

Jullie maken nog even een teamfoto en komen dan van het veld af. Vanuit de kleedkamer hoor ik jullie lol maken. Ook hier worden mooie herinneringen gemaakt.

Wie had dat gedacht, toen je in 2010 aankondigde dat je op voetbal wilde. Dat we nu hier zouden staan. Iets waar je tot een paar weken geleden alleen maar van kon dromen.

Je eerste wedstrijd voor de KNVB.

Je moet jezelf af en toe nog even knijpen. Maar je droomt niet. Het is echt waar.

Je eerste wedstrijd voor de KNVB.

En natuurlijk zegt dit niets over de toekomst. Want er kan nog zoveel gebeuren. Blessures. Puberteit. Je weet gewoon niet wat het leven allemaal brengt. Maar voorlopig ben je gefocust. En droom je ervan om ooit ons land te mogen vertegenwoordigen in dat felbegeerde Oranje shirt. En wie weet.

Maar wat er ook gebeurt. Ik hoop dat je dit moment nooit meer vergeet. Het moment dat je voor het eerst dit shirt aan mocht trekken. De gezonde spanning voor dit nieuwe avontuur. Het moment dat je Oranjedroom voor heel even heel dichtbij voelde.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1