Olympisch kwalifiactietoernooi 2016

Oranje feestweek

4 teams, 3 wedstrijden, 1 ticket! Vandaag is het dan eindelijk zover. Matchday! En alles ligt nog open. Wordt het Nederland, Noorwegen, Zweden of Zwitserland die volgende week dat felbegeerde ticket naar Rio krijgt? De spanning hier in huis bouwt langzaam op. En als dat hier al zo is, hoe zouden de Oranje vrouwen zich dan nu voelen? Pfff, nog 1 week en dan weten we het.

Wat ons betreft kan het ticket natuurlijk alleen maar oranje zijn. Wat een boost zou dat geven! Oké misschien draaf ik wat door als ik dan gelijk oranje taferelen in de grachten voor me zie. Maar toch, zou dat niet fantastisch zijn?

Wilhelmus
Maar ‘first things first’. Eerst deze week maar eens doorkomen. En ongeacht de uitslag gaan we sowieso genieten. Vanavond kijken we de eerste wedstrijd thuis vanaf de bank. De meiden verheugen zich er enorm op! De popcorn is al ingeslagen en de uren worden afgeteld.

Zaterdag wordt het helemaal feest: dan mogen ze als mascotte mee het veld op! Uiteraard hopen ze vurig dat dit aan de hand van een Nederlandse speelster is. Dan zingen ze uit volle borst het Wilhelmus mee.

De voorbereidingen naar deze dag zijn trouwens al ruim een week in volle gang. Want afgelopen week waren beiden geveld door de griep! Lichte paniek dus. Voor hen telde dan ook maar 1 ding: zaterdag 5 maart weer fit zijn! Vitamines, hoestdrank, paracetamol, alles wat nodig was om beter te worden. Zelfs op tijd naar bed gaan bleek afgelopen week een fluitje van een cent.

Juf
En het lijkt erop dat het heeft gewerkt. Ze zijn alweer bijna fit. Maar goed ook want de laatste wedstrijd gaan we ook live bekijken. En dat op een doordeweekse schooldag.

Dus mocht er een juf meelezen: sorry als ze donderdag 10 maart niet helemaal wakker in de schoolbanken zitten.

En sorry als ze helemaal dol enthousiast en hyper zijn. Het eerste teken hiervan is dan die enorme grijns op hun gezichtjes als ze het schoolplein oplopen. Maar dat kun je ze dan ook niet kwalijk nemen. Want dan is Rio ‘in the pocket’.

En stel nu dat ze niet blij en uitgelaten zijn?

Maar moe en chagrijnig?

Tja, eigenlijk willen we daar nu gewoon nog even niet aan denken!

 

 

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1