Selecteren

Het ene moment keek ik er nog naar uit. Wist ik dat het er bijna aankwam. Telde ik misschien zelfs af. Maar toen het zover was….ging het zomaar voorbij. Best gek, want het was toch wel een kleine mijlpaal.

Nooit gedacht dat ik deze zou halen overigens. Maar vorige week was dan toch ineens zover: mijn honderdste blog. En dat voelt toch wel een beetje als een feestje. En dat komt mooi uit. Want met drie verjaardagen in twee weken tijd, ben ik momenteel sowieso al aardig in de feeststemming.

Maar goed. Hoe ‘vier’ je een honderdste blog? Een stille toast achter de laptop? Terwijl ik hierover nadenk, schiet me te binnen waarom ik dit blog überhaupt ooit begon. En ik denk aan mijn meiden. Zij zijn altijd mijn inspiratie geweest. En mijn grootste fans. En hoewel het internet niets vergeet, weet ik natuurlijk niet of al deze blogs over een paar jaar nog terug te vinden zijn. Zonde. Want inmiddels is al een aardig archief aan mooie herinneringen opgebouwd. Hoe leuk als ze dit later kunnen teruglezen!

Dus is er eigenlijk maar één conclusie. De blogs bundelen in een boekje. Niet allemaal natuurlijk. Maar een deel. Laten we zeggen de helft. Een mooi naslagwerkje voor later. Ik word gelijk enthousiast van het idee. Al wordt het nog een hele kluif om een selectie te maken. En om hoeveel boekjes gaat het eigenlijk? Alleen een exemplaar voor mijn meiden? Of ook voor de opa’s en oma’s? Of zouden nog meer mensen geïnteresseerd zijn? Ik voel in ieder geval een mooi moederdagcadeautje aankomen (sorry mam, spoiler alert).

Kortom, er is werk aan de winkel. Formaat bepalen. Vormgeving. Papiersoort. Oplage. En natuurlijk selecteren. Hoe toepasselijk. Sta ik normaal altijd lijdzaam toe te kijken hoe mijn kinderen het selectieproces moeten doorlopen. Mag ik de selectie nu zelf gaan bepalen. Welk blog haalt de bundel wel? En welk blog niet?

Van honderd naar vijftig. Een hele opgave. Hoe pak ik dat aan? Natuurlijk mag de serie ‘De brief’ niet ontbreken. En een paar persoonlijke favorieten ook niet. Maar dan? Geen idee. Maar jij misschien wel? Welk blog zou je zelf graag terug zien in een bundel? Welke verdient het om nogmaals gepubliceerd te worden? Welke mogen mijn meiden echt niet missen als ze later groot zijn? Ik ben benieuwd!

 

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • De fotoshoot met vriendinnen E en Y! Het begin van een prachtig EK….
    (Mooie marketing strategie ;))
    Moeilijk joh; zoveel mooie blogs!
    Succes

    • Jaaaa natuurlijk de pareltjes rondom het EK! En Y en E mogen niet ontbreken ?…,pffff zal nog lastig worden om bij 50 te blijven ?

UA-74423621-1