Smullen

Zondagavond. Bord op schoot. Studio Sport. Eredivisie. Wie kent het niet. Verlangend liggen mijn meiden altijd te kijken naar dit spektakel. Vurig hopend. Dat ooit. Misschien. Ergens in de toekomst. Een wedstrijd uit de Eredivisie Vrouwen de uitzending haalt.

De ontlading was dan ook groot toen vorige week het Grote Nieuws naar buiten kwam: de NOS zendt vanaf nu wekelijks een samenvatting uit. Weliswaar slechts van één van de wedstrijden. En op de late avond. Maar toch. Vrouwenvoetbal bij de NOS! Of nog beter: bij Studio Sport. Toch een beetje het walhalla onder de sportprogramma’s.

En het begon gelijk goed. Want op vrijdagavond was om 18.45 uur de aftrap met een korte voorbeschouwing van de wedstrijd PSV – Telstar. Gezien het tijdstip stond het bord al in de keuken. Het toetje echter nog niet. En hoe graag ze dat normaal ook eten, nu was het even tijd voor belangrijkere zaken. Er was iets anders om van te smullen.

Om 18.44 uur nestelden ze zich voor de tv. Niet van plan om ook maar één moment van deze historische gebeurtenis te missen. Want dat was het toch wel. Er zou geschiedenis worden geschreven. En zij waren hier getuige van.

De beelden spraken voor zich. De vrouwen kwamen niet in hun dure bolides. Maar gewoon. Op hun fiets of scooter. Van hun werk of studie. De pure schoonheid van het vrouwenvoetbal. Sharon Kok en Katja Snoeijs vertelden dat het erop of eronder was. Ze moesten winnen om uitzicht te houden op de play-offs. Het ging echt ergens over. Ze waren vastberaden. Alles lag nog open. Het kon nog.

En toen was het alweer afgelopen. 1.38 minuten vrouwenvoetbal op primetime bij de NOS. Hoe fantastisch. Dat smaakte naar meer. De late uitzendingen waren ook echt een beetje te laat voor mijn dochters. Dus dat werd opnemen. En terugkijken. Maar wat geeft het. Het begin is er.

En straks worden we echt verwend. Alle duels van Nederland tijdens het EK vrouwen worden live uitgezonden, inclusief de openingswedstrijd en de finale.

En nu maar hopen dat de Oranjeleeuwinnen ook die laatste wedstrijd halen. Maar daar gaan we natuurlijk voor. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Oranjetenue: check. Kaartjes voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 7 april: check. Aangemeld als vrijwilliger: check.  Kaartjes voor de openingswedstrijd van weuro2017 op 16 juli: check. Kortom, wij draaien al langzaam warm. Dus kom maar op. 6 augustus 2017. Een mooie dag om opnieuw geschiedenis te schrijven. Alles ligt nog open. Het kan nog.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1