Topsport

Het zit er weer op. De vakantie is voorbij. Langzaamaan begint het gewone leven weer. Wordt het weer rennen, hollen, vliegen naar trainingen en wedstrijden. En niet te vergeten school natuurlijk. En werk. Nou ja, langzaamaan. De bekerwedstrijden vielen vroeg dit jaar. Dus mijn oudste heeft er alweer 3 opzitten. Zij was dus al weer even ‘in training’.

Niet dat ze sportief gezien stil heeft gezeten de afgelopen 6 weken. In tegendeel zelfs. Dit keer geen voetbalkamp? Dan zou ze zelf wel voor genoeg beweging zorgen. Want de conditie moest natuurlijk wel op peil blijven.

En zo kwam het dat zij dit keer haar hardloopkleren en –schoenen mee wilde op vakantie. We hadden plek genoeg dus waarom niet. Al verwachtte ik dat deze wel in de koffer zouden blijven. Want ja, in het heuvelachtige Zuid-Frankrijk met temperaturen van gemiddeld 30° zag ik het hardlopen nog niet echt voor me.

Maar als mijn oudste iets in haar hoofd heeft, zit het niet in haar kont. Dus voor de zekerheid pakte papa ook maar zijn hardloopspullen in. Geen verkeerde keuze zo bleek, want na 2 dagen op de plaats van bestemming begon het al te kriebelen. Gelukkig had papa de dag ervoor al even de route verkend en een mooi parcours van bijna 6 km uitgestippeld. Door de hoogteverschillen overigens wel een zware 6 km. Maar mijn dochter trotseerde de hitte en liep de route als volleerd hardloopster.

Geen idee hoe ze dat deed. Bij de gedachte alleen al brak mij het zweet uit. Maar goed. Ik heb dan ook niet die oranje stip op de horizon. Gelukkig besefte mijn dochter na dit rondje wel dat dit misschien niet helemaal de bedoeling van vakantie was. Dus schakelden we over naar plan B. Want op het park waar wij zaten was ook een fitnessruimte.

Hoewel wij al jaren op dit park komen, had ik deze ruimte nog nooit van binnen gezien. Maar nu was er geen ontkomen aan. Want zonder begeleiding mocht ze er niet in. Dus trokken wij in de ochtend met handdoek en bidon naar de fitnesszaal. Hier kon ze naar hartelust lopen, roeien en fietsen. Alsof dat nog niet genoeg was trok ze dagelijks ook nog enkele baantjes in het zwembad. Gewoon. Omdat het kon. En deden ze uiteraard allebei mee aan de sportieve activiteiten die werden georganiseerd. Zo werd er gebeachvolleybald en gewaterpolood. En natuurlijk een ouderwets voetbaltoernooi gespeeld. Met als saillant detail dat zij als meisjes natuurlijk als laatste werden gekozen, maar uiteindelijk hoge ogen gooiden door hun team aan de overwinning te helpen. Last but not least sloten de dames de vakantie traditiegetrouw af met de zwemvierdaagse.

Kortom, genoeg beweging tussen al het luieren door. Althans voor hen dan. Mijn sport bestond vooral uit insmeren met factor 30 en met een goed boek in de zon liggen. Om vervolgens af en toe wat verkoeling in het zwembad te zoeken. Zeg maar mijn voorbereiding op weer een jaar topsport dat moederschap heet.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
UA-74423621-1