Vrolijk Pasen

Wat een week! Zo vlak voor Pasen volgde het ene trieste bericht het andere op. En toch, tussen al deze nare gebeurtenissen door, kregen wij in ons eigen mini universum geweldig nieuws. Mijn oudste dochter is namelijk ingeloot (ja dat lees je goed: ingeloot!) voor haar middelbare school naar keuze.

Er zijn veel reden waarom deze school haar aansprak. Eentje daarvan was het feit dat de school omgeven is door sportvelden. En als je zo’n groot sporthart hebt, val je daar natuurlijk als een blok voor.

Na de zomervakantie breekt voor haar dan ook een nieuwe tijd aan. Een tijd van ontdekken, van nieuwe vriendinnen, van leren wie je bent. Een tijd van vallen en opstaan.  En van huiswerk. Heel veel huiswerk.

En hoe ga je dat combineren met je sportdroom? Dan kijk je toch al gauw naar je grote voorbeelden. Dus hoe zouden speelsters als Daphne Koster, Vivianne Miedema, Anouk Hoogendijk,  Dominique Janssen, Jill Roord, Babiche Roof, Renate Jansen of Chelly Drost dat hebben gedaan? Allemaal via een LOOT school? Daar komt ze nog niet voor in aanmerking, want dan moet je eerst een LOOT status hebben. Vooralsnog zal ze dus gewoon haar school met haar topsportambitie moeten combineren.

Maar goed, mocht ze inderdaad over voldoende talent beschikken om een dito status te krijgen, dan zien we wel weer wat voor kansen en mogelijkheden dat met zich meebrengt. Vooralsnog genieten we vooral van het feit dat ze is ingeloot op de school van haar keuze. Een hele last is daarmee van de schouders gevallen. En na alle narigheid van afgelopen week krijgen de Paasdagen daarmee voor ons toch nog een extra vrolijk tintje.

Vrolijk Pasen!

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1