Vriendenloerij voor Ajax jeugdopleidingen

Wat als…

Vandaag reageerdeĀ  op een bericht van dat zij ruim 1 miljoen Euro hadden gekregen via de VriendenLoterij. Zijn reactie was:

Zou mooi zijn als op z’n minst het “restje” boven de miljoen naar de meiden zou gaan! Toch ? šŸ˜‰“.

Dat zette me aan het denken, want wat als….?

Stel je nu eens voor dat Ajax inderdaad ā‚¬ 72.586 zou besteden aan een jeugdopleiding voor de meiden? Zou dat niet een fantastisch begin zijn?

De eerste euforie ebde echter al snel weg, want een snelle google-actie leert dat Ajax jaarlijks zo’n kleine 10 miljoen spendeert aan de huidige jeugdopleiding. Het bedrag van de VriendenLoterij zet dan niet veel zoden aan de dijk. Aan de andere kant, misschien is 10 miljoen ook wel heel erg veel? PSV doet het met ‘slechts’ 4 miljoen. We komen al in de buurt. En voor de meiden hoeft het natuurlijk (nog) niet in de aantallen als bij de jongens.

Helaas is er qua jeugdopleidingen voor de meiden weinig vergelijkingsmateriaal. VVNH Telstar heeft natuurlijk een meiden voetbalacademie. Het is echter moeilijk te achterhalen wat zij daar jaarlijks insteken, maar ik kan me niet voorstellen dat het in de miljoenen loopt. Misschien eerder iets in de richtingĀ  van 1,5 ton voor technische staf, medische staf, reiskosten etc.? Dan redden we het dus nog niet.

Klein detail
Daarom een ander voorstel. Want waarom krijgt Ajax Ć¼berhaupt geld van de VriendenLoterij? Persoonlijk schaar ik Ajax namelijk niet onder de goede doelen. Maar wat blijkt? De VriendenLoterij zet zich in voor organisatiesĀ  ‘op het gebied van gezondheid en welzijn in Nederland’. Inmiddels zijn al 3.200 (sport)clubs en verenigingen aangemerkt als doel. Als ik zou meespelen kan ik aangeven voor welk doel ik wil meespelen. De helft van mijn inleg zou dan direct naar het door mij gekozen doel gaan. Nou heb ik geen aandelen in de VriendenLoterij, maar wat als slechts 10% van alle bijna 150.000 meiden die lid zijn van de KNVB zouden meespelen? En wat als zij allemaal de Ajax jeugdopleiding voor meiden als doel zouden aanmerken? Dan zouden we stappen kunnen maken! Rest nog maar Ć©Ć©n klein detail…. die Ajax meiden jeugdopleiding….die moet er dan nog wel eerst even komen…

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1