Winst (2)

Rond deze periode zijn alle competitiewedstrijden gespeeld en zit de selectietraining er zo’n beetje op. Maar dat betekent niet dat de voetbalschoenen al aan de wilgen kunnen worden gehangen. Integendeel. Het lijkt wel drukker dan ooit.

Want de nieuwe selectieteams hebben nog tal van trainingen en oefenwedstrijden ingepland. En dan zijn het natuurlijk ook nog de hoogtijdagen voor toernooien. Voor een dagdeel, een hele dag en soms zelfs voor een heel weekend. Hoewel het vaak de hele dag rondhangen is op zo’n veld, is het met de huidige weersomstandigheden niet echt een straf. Helemaal niet als ze het ook nog goed doen. Want dat betekent een beker. En die doet het natuurlijk weer erg leuk in de prijzenkast. Of op de foto. Met zo’n stralend koppie ernaast. Ik teken ervoor.

Vorige week nog gingen we met drie teams en een hele touringcar op pad. En ook dit weekend mogen we er weer op uit. Zo was vandaag middelste dochter aan de beurt. Voor de laatste keer in actie met de JO11-1. En hoewel de trainster er vanwege een blessure niet bij kon zijn, werd het seizoen toch mooi afgesloten met een toernooiwinst op zak.

Wat het extra bijzonder maakte, was dat manlief er dit keer ook bij was. En niet zoals gepland als toeschouwer. Integendeel, hij werd last-minute benoemd tot mede coach. En zo herleefde oude tijden. Want twee seizoenen geleden was hij nog de vaste coach van dochterlief. Tegen wil en dank overigens. Want aanwijzingen van papa zijn natuurlijk altijd wat makkelijker in de wind te slaan dan van aan andere coach. En zijn wisselbeleid was natuurlijk vaak punt van discussie aan de keukentafel.

Maar vandaag mocht hij dan toch weer zijn spelinzichten loslaten op dochterlief en haar team. En ze accepteerde het nog ook. Nam zijn aanwijzingen aan. Zonder morren of commentaar. Ze was in die twee seizoenen blijkbaar niet alleen gegroeid in lengte. En dat het uiteindelijk ook nog leidde tot drie overwinningen op rij, was natuurlijk een mooie kers op de taart.

Die foto met stralend koppie én beker hebben we dus in de pocket. En een mooie herinnering aan papa als coach.

Fijne vaderdag!

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1