Déjà vu

Vorig jaar rond deze tijd verwonderde ik me in mijn blog dilemma’s over de KNVB-kleding voor mijn oudste. Ze was destijds 11 jaar en mocht zich hijsen in damesmaat M. Kortom ze verzoop er nogal in. Los van het feit dat het geen gezicht was, zat al dat stof ook nog eens flink in de weg tijdens het spelen. Aan de andere kant, qua tenue kon ze in ieder geval nog wat jaartjes mee.

Maar goed. Ik kon me enigszins voorstellen dat het meidenvoetbal nog een ondergeschoven kindje was. Dat het weinig aandacht kreeg. Onbekend en onbemind. Zoiets. Maar na afgelopen zomer is alles anders. Voetbalrecords werden gebroken. Stadions waren uitverkocht. Voetbalsters werden BN’ers.  Nederland sloot het vrouwenvoetbal in haar hart.

Een zomer lang mochten we kijken naar een team dat alle meidendromen waarmaakte. En dat niet alleen. Een paar maanden later bleek dat dit kampioenenteam werd gecoacht door ’s werelds beste coach. En samen hadden ze ook nog eens de beste speelster ter wereld voortgebracht! Niemand kan nu meer om het vrouwenvoetbal heen.

Inmiddels zijn de stofwolken van de vrouwenvoetbalorkaan, wat opgetrokken. De focus van de Oranjeleeuwinnen richt zich op het WK. Die van mijn oudste dochter op de KNVB MO13 overstijgend.

Afgelopen week had ze hier haar eerste training. En kreeg ze haar kledingpakketje. Wat zou het dit keer zijn? En zou het passen? Een kleine teleurstelling verscheen op haar gezicht toen het tenue van vorig jaar tevoorschijn kwam. Het zat wel een ietsiepietsie beter. Dat dan weer wel. Maar ja, dat was ook wel logisch. Kreeg ze vorig jaar nog damesmaat M, nu mocht ze damesmaat S in ontvangst nemen. En ze is waarschijnlijk zelf ook een paar centimeter gegroeid. Maar om nu echt te zeggen dat de kleding past? Mwuah. Ik vrees dat het nog steeds meer voor mij geschikt is dan voor haar.

En los van de maat, is het model ook niet echt van recente datum. Het zou me niets verbazen als Daphne of Anouk het ook nog hebben gedragen. Of misschien wel haar idool Danielle? Of onze huidige wereldster Lieke? Tja, als je het zo bekijkt…

Maar hoe je het ook went of keert. Spelen in een broekrok met een shirt dat over je knieën hangt, is bloedirritant. En slechte reclame voor Nike. Maar wat maakt het uit? Ze mag zich voorlopig rekenen tot de beste 80 meiden van Nederland. Al kreeg ze maat XXXL. Dan nog is ze het gelukkigste meisje van de wereld.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1