Grote dromen

Het blijft toch gek, een EK zonder Oranje. Het lijkt een beetje op een zomer zonder zon. Het klopt gewoon niet. En blijkbaar vinden de deelnemende landen dat ook. Want de vedettes komen nauwelijks tot scoren. Doelpunten vallen pas in de laatste minuten. Iedereen is een beetje van slag. En ik ook. Want blijkbaar kijk ik toch.

Samen met mijn dochters uiteraard. Wie had dat gedacht toen ze geboren werden? Niks barbies, niks ballet. Voetbal! En ik sta versteld van alle namen die ze kennen. Vragen ze aan mij wie mijn favoriete speler is. Tja eh, geen idee. Wie spelen er mee? Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo in de mannenteams zit. Zij wel. Mijn oudste weet precies wie er spelen. Heeft een mening over de opstellingen en de beslissingen van de scheidsrechters.

Toegegeven, zonder Oranje kijken we wel minder fanatiek. Maar ja, zo bloedstollend zijn de wedstrijden momenteel nu ook weer niet. Mijn dochter kan echter wel verlekkerd kijken naar de volle stadions. Wat zou ze zelf graag ooit in zo’n groot stadion spelen. En voor zoveel publiek. Een mooie droom. Ik vrees echter dat dat in Nederland voorlopig niet gaat lukken.

Maar er gloort hoop aan de horizon van het Nederlands vrouwenvoetbal. Mary Kok-Willemsen neemt met haar Holland Football University (HFU) de FC Twente opleiding voor meiden van 12-17 jaar over (zie artikel). Daphne Koster is weer met ABN AMRO in gesprek voor een nieuwe serie van Ajax talent trainingen voor jongen meiden. En met de toetreding van Achilles ’29 bestaat de Eredivisie voor vrouwen volgend jaar uit 8 teams. Het vrouwenvoetbal blijft dus in beweging.

Maar toch. Als meisje spelen in een uitverkochte Arena? Het blijft moeilijk voor te stellen. Dus het buitenland lonkt. Nu al. En ze is pas 11. Aan de andere kant, zonder doel kun je niet scoren. Dus waarom niet groots dromen? En als we dan toch bezig zijn: de mannen wereldkampioen? Benieuwd welke droom eerder uitkomt.

 

 

 

 

 

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1