Jongeroranje team 2015

Komt dat zien!

Worden de jongens al op jonge leeftijd uit de bak gevist, voor meiden ligt dat heel anders. Met een beetje geluk kun je vanaf een jaar of 10-11 meedoen aan de talentscoutingsdagen van de KNVB. Maar wat moet je dan voor die tijd? Wachten tot je oud genoeg bent? Kan. Maar je wilt je als meisje ook wel eens meten aan leeftijdsgenootjes. Precies een jaar geleden deden onze meiden daarom mee aan een talentendag van Jonger Oranje.

Dat alleen al klinkt natuurlijk heel gaaf. Jonger Oranje. Alsof je al bijna prof bent. Maar feitelijk is het gewoon een commerciële organisatie die onder meer talentendagen organiseert. Waarom dan toch meedoen? Omdat het eindelijk eens een activiteit was voor meisjes. Bovendien werd het ook nog eens bij ons op de club georganiseerd. Win-win dus.

We bleken overigens niet de enige. Van Maastricht tot Texel waren zo’n 80 meiden gekomen om deze dag te beleven. Blijkbaar voldeed het dus aan een grote behoefte.

Eén en ander werd georganiseerd in samenwerking met Telstar VVNH. De prijs was dan ook niet mis: kans op een stage bij Telstar én op een plekje in 1 van de 3 selectieteams van Jonger Oranje Noord Holland. Die stage bleek achteraf overigens een mooi lokkertje, want die was blijkbaar alleen weggelegd voor de oudere leeftijdscategorie. Maar goed, meespelen in een selectieteam van Jonger Oranje is natuurlijk ook al top.

Althans zo leek het. Want mijn oudste dochter wist een plekje te bemachtigen in het team U10. En zoals ik in de inleiding al aangaf is dit inmiddels een jaar geleden.

En we hebben nog geen wedstrijd gespeeld.

Zo blijkt maar weer dat met alle beste bedoelingen het een moeizaam traject blijft.

Maar niet getreurd! Want er gloort hoop aan de horizon.

Er staat namelijk een heuse wedstrijd op het programma!

En wel op vrijdag 25 maart 2016 tegen Jonger Oranje Zuid Holland. En dat is niet het enige, want ze spelen de voorwedstrijd van Telstar VVNH – ADO Den Haag Vrouwen!

Dus ik zou zeggen, komt dat zien!

De meiden spelen om 17.45 uur en kunnen uiteraard wat aanmoediging gebruiken!

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
UA-74423621-1