Net echt

Ping! Het welbekende geluid van een inkomende mail op mijn mobiel. Afgericht als ik ben kijk ik gelijk even. Het is van de KNVB trainster van oudste dochter. En het onderwerp maakt me gelijk nieuwsgierig. Dus open ik de mail meteen.

Ik sla het intro voor het gemak even over en scroll gelijk door naar de planning voor de komende periode. Aandachtig lees ik de tekst bij de tweede bullet.

“…geen reguliere training……stagedag….tegen Amerikaans meidenteam…..”

Daaronder het programma voor de dag: dit beslaat een hele middag en neemt onder andere een training, maaltijd en wedstrijd in beslag. En – per direct mijn favoriete onderdeel – een wandeling.

Wow, hoe cool! Dat klinkt als net echt! Hoe vaak komen op social media wel niet foto’s voorbij van de Leeuwinnen die nog even een wandeling doen voorafgaand aan een wedstrijd? En nu gaat mijn bloedeigen dochter dit ook doen! Toch een soort van mijlpaaltje. En dat niet alleen. Ze gaat gewoon haar allereerste interland spelen!

Ik zie het al helemaal voor me. Zouden ze hun oversized KNVB kleding aanmoeten, die in de jaren ‘80 van de vorige eeuw niet had misstaan? Of – en nu slaat mijn fantasie echt op hol – zouden ze in een heus lichtblauw met oranje tenue worden gehesen? Ik vrees het eerste. Maar stiekem zie ik haar al in het oranje-blauw over het veld lopen.

Hoe het ook zij. Het wordt een moment om nooit te vergeten. En het allerergste. Ik kan er niet bij zijn. Wel bij het voorprogramma. Althans voor zover dat überhaupt mogelijk is. Maar de wedstrijd tegen Amerika moet ik missen. Ik word namelijk verwacht bij een diner waar ik wellicht, misschien, wie weet een award in ontvangst mag nemen. Ook leuk. Maar toch. Als ik zou moeten kiezen….

Kortom, ik hoop dat er heel veel foto’s worden gemaakt. Liefst natuurlijk eentje van haar in duel met een Amerikaanse. En dat ze me dan de dag erna alles in geuren en kleuren vertelt. Hoe het was. Hoe ze het beleefd heeft. Hoe ze heeft gespeeld. En ‘best case scenario’, dat ik daarna een foto kan laten zien van de award. Want als ik deze wedstrijd dan toch moet missen, dan wel graag mét een award in mijn hand. Is het tenminste niet voor niets geweest.

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
UA-74423621-1