Op de kaart (2)

Anderhalf jaar geleden schreef ik in mijn blog dat ik hoopte dat de vrouwen voor het EK op de kaart zouden worden gezet. De panini kaart wel te verstaan. Nou dat is meer dan gelukt! Zo voor het EK werd hier dan ook druk geplakt. Met als kers op de taart het plaatje mét handtekening van Shanice.

Inmiddels is de EK storm wat gaan liggen. Is de zomervakantie voorbij en zitten we weer vol in het school- en voetbalregime. En ligt het album op het bureautje van mijn middelste dochter. Een stille getuige van een fantastische zomer. Er is alleen één kleine maar. Het album is nog niet vol.

Oudste dochter besloot daarom een overzicht te maken. Op de computer maakte ze keurige tabelletjes. Per land noteerde ze de namen en nummers. Nooit geweten dat ze zo gestructureerd kon zijn. En wat bleek? Ze misten maar liefst 71 plaatjes. Dat zag er zo op het eerste gezicht weinig hoopgevend uit. 71. Best nog wel veel. Aan de andere kant. Er kunnen 334 plaatjes in. Dus hadden ze ook al behoorlijk wat plaatjes wél weten te verzamelen.

Maar goed. Er moesten er dus nog 71 bij. De beste optie was ruilen. Ware het niet dat middelste dochter bijna al haar dubbele plaatjes al heeft weggegeven aan vriendinnetje L. Super lief natuurlijk, maar daardoor was haar ruilpositie nu wat minder sterk. Gelukkig had ze nog wel een paar plaatjes over. Dus een misschien zou het lukken om toch iets te ruilen.

Zo gezegd zo gedaan. Een appje naar de Ajaxmeiden leverde al heel wat op. Soms kreeg ze zelfs meer plaatjes terug dan ze kon weggeven. Superlief! En zo druppelde er afgelopen week steeds een envelopje binnen. Het leek wel alsof ze jarig was. Elke keer een cadeautje per post. En elke keer maakte ze een sprongetje van geluk. Weer wat plaatjes erbij! Het album raakt langzaamaan voller. Er is zelfs al één team compleet. En dan heeft ze nog niet eens het superpakketje met kaartjes ontvangen van topper N. De hoop stijgt dan ook dat het album helemaal vol komt.

De EK koorts is dus weer helemaal terug hier in huis. En voorzichtig wordt het volgende plan al gemaakt. Want misschien kunnen ze het album de volgende keer meenemen als we naar een wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen gaan? Wie weet lukt het dan om op de andere plaatjes ook een handtekening te scoren?

Maar zover is het nog niet. Want voorlopig zijn de wedstrijden van de Leeuwinnen doordeweeks en niet in de buurt. En we zijn dan wel megafan en besmet met het Oranjevirus, maar school blijft toch nog even voorrang krijgen. Althans dat vindt mama. Mijn dochters denken daar natuurlijk heel anders over.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1