Op de kaart (4)

Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver: de voetbalplaatjesactie ging van start. Eindelijk konden de meiden voor een heus eigen voetbalplaatje sparen. Hoe gaaf.

Drie weken geleden kregen ze het boek uitgereikt. Tijdens een feestelijke happening op de club. Uiteraard werd er gelijk doorheen gebladerd. En wat bleek? Op pagina 4 stond dochterlief gewoon genoemd als succesverhaal van nu! Wat een mooie verrassing. En mijn andere dochter was gepromoveerd naar een hoger team. Het gevolg van een invalbeurt bij dit team op de dag van de fotoshoot. Kortom een boek dat nu al herinneringen oplevert.

En toen ging de gekte natuurlijk van start. Want ze willen natuurlijk wel dat felbegeerde eigen plaatje hebben. En dat levert mij dan weer wat logistieke uitdagingen op. Want het is weliswaar een actie van de plaatselijke Plus, maar niet van die bij ons om de hoek. Dat betekent dus ieder weekend de weekboodschappen doen met de auto. En meer kopen dan je nodig hebt. Want dat boek moet nu natuurlijk wel compleet.

Al vrij snel kwamen de eerste berichtjes over de app. Van medemoeders. Heb jij je dochter al? Ik heb haar twee keer. Wil je ruilen? En heb jij die-en-die al? Mag ik die dan van jou? Verder is mijn middelste dochter al een paar keer met wat teamgenootjes gaan posten bij de ingang van de supermarkt. En dat leverde een aardige buit op. Een paar uur wel besteed zullen we maar zeggen.

En dan de hilariteit bij het openscheuren van de zakjes. Wie zouden er inzitten? Zouden ze weer nieuwe hebben? Misschien bijna een team compleet? En toen ineens gebeurde het. Toch nog onverwacht. Ze openden een zakje en …..hadden gewoon ineens hun eigen plaatje in handen. Toch best wel heel erg bijzonder. Want ook al is het niet in een Oranjetenue. Ze staan er toch maar mooi op. Op een echt voetbalplaatje. Uit een echt zakje. Voor in een echt boek.

En nu is het doorsparen. Want het boek is nog lang niet vol. En achterin kun je nog je dreamteam samenstellen. Daar zullen ze ongetwijfeld zichzelf neerzetten. En natuurlijk clubgenootje J. Speelster uit de JO17-1 én uitkomend voor het nationaal elftal O17. Want ze weten natuurlijk nooit of ze het zelf ooit zo ver gaan schoppen. Toch gaaf dat ze dan in ieder geval op papier even elkaars teamgenootje kunnen zijn. Voorlopig blijven we de weekendritjes naar de supermarkt er dus nog maar even inhouden.

 

 

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1