The Scouts tv (3)

Eindelijk was het dan zover. Na wekenlang wachten kwam het verlossende bericht: alle finalisten van The Scouts tv werden afgelopen weekend verwacht voor de shoot-outs. Het decor? Het Sportmedisch Centrum van de KNVB in Zeist. Een mooie plek voor zo’n spektakel.

Eindelijk kreeg mijn oudste dochter dus antwoord op de prangende vraag: “Heb ik nu al gewonnen of moet ik nog strijden om de prijs?” Want eerlijk gezegd wisten we dat niet zeker. Was er één voetbalkamp te vergeven? Of één voor elke leeftijdscategorie? Of had je als finaliste eigenlijk automatisch de prijs al gewonnen? We hadden ons er nog niet zo mee bezig gehouden. Want eerlijk is eerlijk, het was al supergaaf dat je als meisje mee mocht doen.

Dat betekende namelijk dat minimaal één iemand uit het productieteam had bedacht dat er ook meisjes zijn die kunnen voetballen. En dat ze het uiteindelijk met z’n allen erover eens waren dat meiden mee mochten doen. Fantastisch natuurlijk. Weer een klein stapje voor het vrouwenvoetbal.

En toch. Ergens knaagt het een beetje. Want een 5-daags voetbalkamp (inclusief overnachting) bij de KNVB is natuurlijk een hele mooie prijs. En die wilde mijn dochter uiteraard dolgraag winnen. Laat daar geen misverstand over zijn. Maar ja, het gras bij de buren lijkt in dit geval toch echt groener: bij de jongens ging het namelijk om een heuse stage van 2 weken bij een Eredivisie club! En daar had ze natuurlijk ook heel graag kans op gemaakt.

En zo’n gekke gedachte was dat niet. Tussen het rijtje clubs dat meedeed – en dus een stageplek te vergeven had – prijkten onder andere de namen van ADO Den Haag,  FC Twente, PEC Zwolle en sc Heerenveen. Clubs die allemaal meespelen in de Eredivisie Vrouwen. Waarom dan alleen een stageplek voor jongens?

Want hoe geweldig zou het voor een meisje met een voetbaldroom zijn om twee weken mee te mogen lopen bij één van deze clubs? Even te mogen ruiken aan de wereld van het profvoetbal? Even met eigen ogen te mogen zien dat je als meisje ook een serieuze voetbalcarrière kunt najagen?

En het is echt niet zo dat dat niet terecht zou zijn. Ik heb ze zien spelen en er zaten een paar verdomd goede meiden tussen. Ze deden echt niet onder voor de jongens. Logisch ook. Het waren stuk voor stuk finalisten. Ze wisten hoe ze moesten voetballen. Dus blijft de vraag waarom clubs wel kansen willen bieden aan de Messi’s van vandaag maar niet aan de Miedema’s van morgen. Misschien een idee voor volgend seizoen?

Alhoewel….Er is nog 1 prijs te vergeven. De hoofdprijs. Een droomstage in het buitenland. En we weten allemaal dat vrouwenvoetbal in het buitenland nog veel hotter is dan in Nederland. Dus ik zeg, snel die beker dupliceren en zowel een jongen als een meisje zielsgelukkig maken!

Bij deze gedachte zie ik de fonkeling in de ogen van mijn dochter al op honderd meter afstand. Maar ik vrees toch dat we nog maar even moeten door dromen.

En nagenieten natuurlijk. Want ondertussen mocht ze dit avontuur toch maar mooi meemaken. Zeg nou zelf, hoe vaak krijg je de kans om aan een tv programma mee te doen? En een heel weekend datgene te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent? En daarmee dan ook nog eens kans te maken op een mooie prijs?

Waarmee ik dus niet wil zeggen dat ze gewonnen heeft.

Of niet gewonnen heeft.

Of dat we al een uitslag weten.

Of niet.

Want dat zou een spoiler zijn.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kortom, daarvoor moet je gewoon even kijken als het wordt uitgezonden.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1