The Scouts tv

Post je het ene moment een blog waarin je met smacht wacht op De Brief (die we overigens nog niet hebben ontvangen, mocht je je het afvragen), krijg je 10 minuten later een mail met een uitnodiging voor The Scouts. Een nieuw tv – programma waarin ze op zoek gaan naar de beste straatvoetballertjes van Nederland.

Beide dochters waren geselecteerd voor de scoutingsdag bij FC Utrecht! Hoe cool! En dat de televisiewereld snel is bleek maar weer. Want 2 dagen later werden we al verwacht.

Dat bracht natuurlijk wat logistieke uitdagingen met zich mee. Want jongste spruit slaapt nog overdag. En de oudste zit inmiddels in de brugklas, dus huiswerk. Bovendien wilden zowel papa als mama dit evenement wel meemaken. Maar goed, een stevige verkoudheid aan mijn kant viel voordelig uit voor papa. Ik bleef dus bij de kleine en zou later met haar aanhaken. En oudste dochter zou haar huiswerk meenemen. Zij was toch pas later aan de beurt.

Zo gezegd zo gedaan. De meiden trokken richting Utrecht. Geheel verwachtingsloos overigens. Want de hoofdprijs is uiteindelijk een stage bij FC Utrecht. En die zal toch niet naar een meisje gaan? Maar los daarvan is het natuurlijk ontzettend gaaf om mee te mogen doen. Dus ze hadden er enorm veel zin in.

De middelste mocht als E-tje als eerste van de 2 aantreden. Eerst een interview in de bus, daarna het veld op. Hier ging ze samen met zo’n 30 voetballertjes in haar leeftijdscategorie de strijd aan om een plek in de finale. Hiervoor moesten verschillende onderdelen worden doorlopen, zoals 1-tegen-1 en een tijdparcours. En dat allemaal op asfalt. Want het ging immers om straatvoetbal. Ondertussen werd ik thuis middels een fotoverslag op de hoogte gehouden.

Uitdaging
In haar categorie zaten meerdere meiden. Onder andere 2 bekenden uit haar “Ajax-team“. Zelf werd ze ingedeeld met allemaal jongens. Dat bleek best een uitdaging. Want helaas kreeg ze – net als de andere meiden overigens – weinig de bal.

Na alle onderdelen gehad te hebben, trok de jury, bestaande uit Tarik Oulida, Regi Blinker en drie afgevaardigden van FC Utrecht zich even terug. Vervolgens werden 10  spelertjes uitgekozen die met elkaar de finale moesten spelen. Uiteindelijk kwam hier 1 winnaar uit.

Ondertussen arriveerde ook ik. De middelste was klaar en de oudste stond op het punt te beginnen. Lekker even kijken. Dacht ik. Maar ja het blijft tv hè. Dus voor ik het goed en wel doorhad stond presentator Iven Cudogham met cameraman en microfoon voor me. Sta je daar met je hoofd vol watten. Heb ik weer. Nou ja, dat was mijn uitdaging zullen we maar zeggen.

Kijken
Inmiddels doorliep de oudste haar onderdelen. Het ging er fel aan toe. Maar logisch ook. Er stond immers wat op het spel. De winnaar uit elke leeftijdscategorie mag naar de studio komen om daar de strijd aan te gaan voor de hoofdprijs: een droomstage in het buitenland.

En of mijn meiden allebei de finale hebben gehaald? Of allebei niet? Of een van hen wel en de ander niet?

Daar mag ik in het kader van ‘spoiler-alert’ niets over zeggen.

Gewoon even kijken dus: iedere avond om 18.00 bij Veronica. De selectiedag bij FC Utrecht  wordt van 14 -18 november uitgezonden.

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1