Uniek moment

Ken je dat? Zo’n moment, zo geweldig, dat je het nooit meer zult vergeten? En waarop je jezelf de grootste bofkont aller tijden vindt? Afgelopen maandag beleefde mijn middelste dochter zo’n moment. Samen met 5 voetbalvriendinnetjes. Even voelden zij zich de gelukkigste en meest bevoorrechte meisjes op aarde. En terecht…

Want zij mochten aanwezig zijn bij een persmoment van de KNVB en Intersport. En niet als toeschouwer. Nee, ze mochten gewoon mee op de foto!

En dat niet alleen…

De opwinding begon donderdag aan het eind van de middag al. Want toen werden we gebeld of mijn meiden hierbij wilden zijn. En of we dan een paar voetbalvriendinnen mee wilden nemen. Daar hoefde we uiteraard niet lang over na te denken. Natuurlijk wilden we dat. Maar ja, het was wel op een maandagochtend. Dus of iedereen daar vrij voor kon krijgen?

Uniek
Mijn oudste sowieso niet. Zij zit namelijk net op de middelbare. Ze baalde dan ook als een stekker. Mijn middelste daarentegen maakte wel kans. Snel trommelde ik alle meiden op waarvan ik wist dat ze dit wel heel gaaf zouden vinden. Iedereen moest namelijk de volgende ochtend nog een akkoord van school zien te krijgen. Tot die tijd probeerde ik het enthousiasme van mijn dochter nog enigszins te temperen. Want ja, de school kon natuurlijk ook gewoon ‘nee’ zeggen.

Vrijdagochtend gingen we dan ook meteen naar de locatieleider. Zij reageerde gelukkig heel enthousiast en begreep dat dit wel een heel uniek moment voor mijn dochter was. Kortom, ze mocht! En het werd alleen maar beter, want alle meiden mochten van hun school! Hoe geweldig! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan zouden ze oog in oog staan met hun heldinnen.

En toen was het eindelijk maandag. De meeste voetbalvriendinnen woonden bij ons in de buurt. Dus zo kwam het dat ik met 5 overenthousiaste meiden richting Rijsenhout vertrok. Hier vond namelijk de laatste training van de Oranjeleeuwinnen plaats alvorens ze op het vliegtuig zouden stappen richting Atlanta voor een oefenwedstrijd tegen de US. Een mooie plek dus voor mooi nieuws.

Hallo
Ondanks de lange file op de A1 kwamen we gelukkig toch nog op tijd op de plaats van bestemming. Daar werden we hartelijk ontvangen door Eefje Janus van bureau Triple Double. Ze leidde ons naar een kleedkamer waar nog even de laatste puntjes op de i werden gezet qua tenue. Hier legde ze ook uit wat er precies vandaag ging gebeuren. Want de meiden wisten alleen dat hun helden zouden komen en dat er ‘iets’ aangekondigd zou worden. Daarna werden ze meegenomen naar de kantine. Hier stonden al wat persfotografen klaar.

Inmiddels voelde je de spanning bij de meiden stijgen. Om even te ontladen renden ze naar buiten waar een glijbaan stond. Dat was echter maar van korte duur, want geef ze een bal en een veld en…Kortom er werd al snel een balletje getrapt.

En toen was het moment daar. Een grote blauwe bus met KNVB logo kwam het terrein op rijden. De meiden renden er naar toe. Bleven op gepaste afstand staan. Aan de grond genageld. Daar stapte Merel uit! En Shanice! En Mandy! En, en, en….ze liepen onze richting uit! De meiden konden eigenlijk alleen maar een beetje verlegen lachen. Helemaal toen hun helden ook nog gewoon ‘hallo’ tegen hen zeiden. Woooow!!

Nog mooier
De Oranjeleeuwinnen trokken hun trainingstenue aan. Intussen sloot Mandy van den Berg binnen aan bij het persmoment. Even later gingen alle betrokken mee het veld op voor een persfoto. En daar mochten de meiden dus ook op staan! Hoe gaaf! Samen met Mandy en Shanice op de foto! Ze dachten dat het niet meer mooier werd.

Maar dat werd het wel…

Want Merel en Kika voegden zich bij het gezelschap en…..

De meiden mochten een balletje met hen trappen!

Mijn dochter zat in het team van Mandy en Kika. Al snel schoot ze er 2 in. Uiteindelijk wonnen ze de pot met 4-3. Maar wat deed het er toe? Ze had gevoetbald met én tegen haar grote voorbeelden! Voor haar kon de dag niet meer stuk.

De Oranjevrouwen moesten aan hun training beginnen. Maar toch namen ze nog even de tijd om met de meiden apart op de foto te gaan. En handtekeningen uit te delen.

En zo werd een doodgewone maandagochtend ineens heel bijzonder. Het enige jammere was dat de meiden ’s middags gewoon weer naar school moesten. Maar ja, wel met een goed verhaal. Dat dan weer wel.

Bedankt , , , , , , en Jullie hebben 6 meisjes intens gelukkig gemaakt!

perspresentatie KNVB Intersport

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments
UA-74423621-1

Ontdek meer van soccertalk

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading