Verrassend begin

2017. Weer een nieuw jaar. Na de vele kerstdiners, oliebollen en vuurwerk, breekt de tijd aan van lijstjes en goede voornemens. Dat bij ons thuis ‘voetbal’ ergens bovenaan het lijstje prijkt mag geen verrassing zijn. Wat zal het nieuwe jaar allemaal in petto hebben? Eén ding kan ik al wel verklappen. Want vlak voor kerst kreeg ik een vervroegd kerstcadeautje.

Precies op het moment dat ik het met oudste dochter over mijn blog had. We hadden een moeder-dochter uitje en zaten in de trein op weg naar Utrecht Centraal. Een mooi moment om weer eens even lekker bij te kletsen over van alles en nog wat. Zo kwamen we ook op mijn blog. Ze is een van mijn trouwste lezers en vroeg of ik ook in 2017 door zou gaan. En waar ik het volgende blog over zou gaan schrijven? Poeh, geen idee. Onderwerpen komen meestal op mijn pad. Soms uit geheel onverwachte hoek. Niet altijd te plannen.

Ik had het nog niet uitgesproken of ik hoorde mijn telefoon pingen.

Het bekende geluid van een inkomend WhatsApp berichtje.

Ik las het.

En las het nogmaals.

En nogmaals.

Het stond er echt!

Of ik mijn blog ook wil publiceren op vrouwenvoetbalnieuws.nl?

Echt?

Mijn bescheiden blogje?

Op hét nieuwsplatform voor meiden -en vrouwenvoetbal in Nederland?

Ik werd er even stil van.

Mijn dochter riep gelijk ‘wat gaaf mam!’ Natuurlijk werd het thuisfront onmiddellijk ingelicht. En de overige reizigers in de trein konden genieten van 2 overenthousiaste en opgewonden medepassagiers. Het is dat het vrij druk was in de trein. Anders hadden we ongetwijfeld een vreugdedansje gemaakt. Wat een mooi cadeau zo vlak voor de kerst! Ik ben er nog een beetje beduusd van.

Tegelijkertijd bekroop me natuurlijk ook het gevoel dat ik had bij mijn eerste blog. Had ik wel genoeg om over te schrijven? Genoeg om zoveel lezers te boeien? Mijn lezerspubliek zou immers minimaal vertienvoudigen! Dus ‘no pressure here‘…

Ik grapte naar mijn dochter dat zij en haar zusje dus maar weer veel moesten gaan beleven in het nieuwe jaar! ‘Tuurlijk mam, geen probleem!’, riep ze. Niet wetende dat ze niet veel later het woord bij de daad zou voegen.

Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Wordt dus vervolgd…

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-74423621-1