Sarah!

50! Ik kan het bijna niet geloven. Maar het is echt waar. Dit wordt mijn 50e blogpost, sinds ik afgelopen januari de woorden ‘welkom op mijn blog‘ schreef. Ik vroeg me toen af of ik wel genoeg onderwerpen zou hebben om over te schrijven. Of ik genoeg lezers zou kunnen boeien. En nu, bijna een jaar later, tik ik mijn 50e blog. Wie had dat gedacht. Ik in ieder geval niet. Het wordt ook gelijk mijn laatste blog. Althans voor dit jaar. Een mooi moment voor een jaaroverzicht.

Want wat hebben we veel meegemaakt! De brief waarop met smacht werd gewacht en afgelopen jaar een rode draad vormde. Met zowel in januari als in oktober een fantastisch vervolg. De eerste stapjes in het najagen van een Oranjedroom. Een droom die alleen maar groter is geworden door de mooie momenten die de meiden hebben mogen beleven samen met de Oranjeleeuwinnen. Hoe bizar is dat? ‘Samen met’?! Dat klinkt niet alleen gaaf. Dat was het ook!

Want ze mochten allebei mee in de line-up tijdens een van de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Alsof dat nog niet genoeg was mocht mijn middelste dochter in september met een paar voetbalvriendinnen op een persfoto van de Oranjeleeuwinnen én een balletje trappen met o.a. Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden! En last maar absoluut zeker not least: ze mochten een FIFA16 toernooi spelen met niemand minder dan Dominique Janssen en Vivianne Miedema. Dat was zo geweldig! Daar genieten ze nu, een jaar later, nog steeds van na!

Ook de 6 trainingen van Daphne Koster bij Ajax, de wedstrijd met Jonger Oranje, de wedstrijd tegen Ajax JO8 en de mooie beker van The Scouts TV waren onvergetelijke momenten. Momenten waarop ze beloond werden voor hun harde werken. En waarvan ze met volle teugen hebben genoten.

Eigenlijk is het teveel om allemaal op te noemen. En toch heb ik tussen al deze blogs ook wat persoonlijke favorieten zitten. Omdat ze iets bijzonders markeerden. Of omdat het over zoveel meer gingen dan voetbal alleen. Zoals Schoolvoetbal: het afscheid. En lieve Fleur, mocht je meekijken, ik weet dat je altijd hield van winnen. En met 585(!) views sta je op een fantastische 2e plek van mijn meest gelezen blogs. Ik hoop echt dat je nog een paar extra views krijgt. Dat verdien je gewoon. Je wordt niet vergeten.

Een andere persoonlijke favoriet is het blog Onoverwinnelijk. Zo bijzonder om je eerste kampioenschap mee te maken! Ik hoop dat dat gevoel haar nog lang bij blijft! Dat geldt trouwens ook voor de eerste wedstrijd  die mijn oudste mocht spelen met haar MO12/13 team van de KNVB. Dat speciale moment vergeet ze hoop ik nooit meer!

En dan hebben we natuurlijk nog voetbalgenen. Een eerbetoon aan opa. Want zonder hem hadden we ongetwijfeld nooit langs het voetbalveld gestaan!

En tot slot de serie ‘de jongens vs de meiden’. Dat mijn laatste blog in deze serie zelfs de krant heeft gehaald, daar ben ik stiekem best een beetje trots op. Maar ja, ik ben dan ook besmet met het vrouwenvoetbalvirus. Ik hoop dan ook echt dat het EK volgend jaar veel moois gaat opleveren. We zullen zien. Het zal in ieder geval weer ‘food for blog’ geven. Al kan ik me nu bijna niet voorstellen dat 2017 afgelopen jaar kan overtreffen.

Maar dat hoeft ook niet. Want ik voel me nu al bevoorrecht dat ik zoveel heb mogen meemaken met mijn meiden. Ik ben dankbaar voor alles wat op hun pad kwam.

En dat ik er over mocht schrijven.

En dat jij de moeite nam om het te lezen. voetbal kerstmuts

Kortom 2016 was een mooi jaar.

Op naar een fantastisch, gezond en sportief 2017.

Fijne feestdagen!

 

 

Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
UA-74423621-1